ACB

La renovació de Peñarroya a Andorra, qüestió d’hores

Lliga Endesa. El tècnic de Terrassa, després d’un curs històric del MoraBanc, signarà per una temporada, tot i que la seva intenció era signar per dos anys

La fumata blanca del MoraBanc Andorra i Joan Peñarroya és qüestió d’hores. Les dues parts estaven pendents de concretar la participació del club en la competició europea, i un cop certificat que aquesta temporada l’equip jugarà a l’Eurocup, ha deixat via lliure per reprendre les negociacions. Joan Peñarroya seguirà a la banqueta andorrana després d’una temporada històrica en què l’equip s’ha classificat per a la copa de la qual va quedar fora després de la polèmica acció del campo atràs, ha classificat l’equip per a Europa i ha competit a un nivell espectacular en el play-off, quedant-ne fora, tot i forçar el tercer partit.

Ningú pensava en la possibilitat que Peñarroya no continués, però després de la impecable temporada, l’única petició que va fer el tècnic de Terrassa va ser una renovació per a dues temporades. Aquí és on no estava en sintonia amb el club, que li oferia un any. En cap cas, pel que s’ha sabut a través del club, no hi havia cap petició de millora econòmica. Les converses entre les dues parts han continuat i sembla que han arribat a un acord que es podria fer públic en les pròximes hores. Amb el vistiplau de Joan Peñarroya s’espera que també s’arribi a un acord amb el seu ajudant Paco Vázquez, tot i que són casos independents.

Molts casos a resoldre

Pel que fa a la plantilla del curs vinent encara hi ha molts interrogants a resoldre. A dia d’avui només hi ha un jugador que té garantit el futur al club, i és Beka Burjanadze, que va ser renovat amb l’ampliació d’un any més. També té contracte Guille Colom. Tenen contracte però també una clàusula de sortida David Jelinek, Andrew Albicy, Chris Czerapowicz i David Walker. La resta estan lliures, pendents del futur. Ara, amb Peñarroya lligat es començarà a negociar. Qui ha fet una temporada espectacular és Giorgi Shermadini. El pivot georgià té ofertes, però difícilment li vindran d’Eurolliga, perquè el seu físic no és per aguantar el nivell del joc de la màxima competició amb dos partits per setmana, i a Andorra s’hi troba a gust. David Navarro té molts números de quedar-se i caldrà veure què és fa amb Thomas Schreiner, Nacho Martín, Oliver Stevic i Thanasis Antetokounmpo. A partir d’avui es començaran a accelerar tots els contactes per definir la plantilla ja amb Peñarroya com a cap visible.

Mantindrà l’equip filial a EBA

El MoraBanc Andorra serà, de moment, l’únic equip ACB català que tindrà un equip filial a l’EBA. El Barça el tindrà a LEB Or, la Penya està intentant aconseguir una plaça a EBA i es deslliga del Prat de LEB Or, i potser de l’Arenys a EBA, i el Manresa tindrà el seu filial, el Martorell a la LEB Plata. Xavi Luque, que va agafar temporalment la banqueta del MoraBanc B substituint Milo Nunes, es mantindrà com a director esportiu del bàsquet base, però no portarà l’equip on es vol tenir algun jugador que ajudi el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)