FEB

Marc Gasol, a punt de tenir un equip EBA a Girona

FEB. El seu club es queda la plaça del Sant Narcís a copa Catalunya i negocia un intercanvi per la del Sant Nicolau en l’última categoria estatal

L’Escola de Bàsquet Girona Marc Gasol tindrà per fi un equip sènior. Tres anys després de la seva fundació i amb sis equips en competició (preinfantil, infantil, dos cadets i dos júniors) el projecte del pivot dels Grizzlies entrarà de dret en categoria FEB. Serà a l’EBA, en una operació a tres bandes amb el Sant Narcís i el Sant Nicolau de Sabadell com a altres implicats.

La mecànica és la següent: l’EBG Marc Gasol es queda la plaça que el Sant Narcís té a copa Catalunya i de la qual es vol desprendre per iniciar un procés de reconstrucció a partir de l’equip de segona catalana i d’un altre sènior que haurà d’obtenir. Aquest acord ja està tancat i, de fet, els dos clubs el van fer públic ahir en forma d’un conveni de col·laboració. Aleshores entra en joc el CE Sant Nicolau de Sabadell, que, després de cinc temporades a EBA, s’avindria a intercanviar els seus drets amb els de l’EBG Marc Gasol a copa Catalunya. Aquesta operació encara no s’ha fet oficial, però no pot tardar gaire perquè dissabte hi ha l’assemblea de la federació espanyola, que és el punt de partida a partir del qual s’estructuraran les competicions FEB 2017/18.

Quan fructifiqui l’acord, el bàsquet gironí tindrà tres equips a EBA, ja que tant el Quart com el Salt no pensen renunciar a la categoria.

Des del 2014

Marc Gasol va fent els passos encaminats a complir el compromís que va adquirir quan l’estiu del 2008 va deixar el desaparegut CB Girona per anar a jugar als Grizzlies: agrair l’oportunitat de fer eclosió com a jugador d’alt nivell mundial i retornar la ciutat a l’elit. El maig del 2014 va fer el primer creant el seu propi club i ara disposarà del seu primer sènior. A llarg termini, el desig de Gasol és que aquest equip sigui l’embrió que permeti recuperar el bàsquet professional a Girona. El pivot sempre ha manifestat que voldria acabar la seva carrera jugant a la ciutat que el va veure fer-se gran en el bàsquet.

Conveni amb el Sant Narcís

Segons una nota feta pública pels dos clubs, l’acord de col·laboració entre l’EBG Marc Gasol i el Sant Narcís s’ha fet en clau “d’assessorament en aspectes metodològics d’entrenaments i en les àrees tècnica, tàctica i condicional en les seves respectives categories de base”.

L’objectiu de l’acord per a l’equip sènior és “aconseguir la millor projecció tant del primer equip del CB Sant Narcís com d’un equip sènior de l’Escola Basquet Girona Marc Gasol que naixeria a partir d’aquest acord”, prossegueix el comunicat.

També s’aposta per ampliar el flux de jugadors entre les dues entitats a les categories de formació i als que acabin l’etapa júnior a l’Escola Basquet Girona Marc Gasol. Tots dos clubs volen fer extensius aquests acords (o d’altres) a més clubs “junts o per separat, i preservant sempre la identitat i l’autonomia de cadascuna”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)