Més bàsquet

Bàsquet

Champions League

Tbilissi, Joensuu i Bonn: el camí del Divina Joventut

Champions League. La Penya ha d’anar a Geòrgia en la primera fase, si passa jugarà a Finlàndia i l’última eliminatòria és a Alemanya; tot això en 13 dies

El Divina Joventut ja coneix el camí que haurà de fer i sobretot que haurà de superar per intentar ser a la fase de grups de la competició europea. Allà esperen clubs amb cartell com són l’Avellino italià, el Besiktas turc, el Zielona Gora polonès, l’Ostende holandès, el Nymburg txec, l’Aris de Salònica i un altre equip provinent de la prèvia. Però abans haurà de superar tres obstacles. El primer serà a Tbilissi, capital de Geòrgia –lloc de naixement del campió NBA amb els Warriors Zaza Pachulia–, on s’enfrontarà al campió de la lliga georgiana. L’anada es jugarà el dimarts 19 de setembre al petit pavelló georgià i la tornada –que faran segurament junts els dos equips– serà dos dies després al Palau Olímpic.

El rival de la Penya va acabar la temporada amb un contundent 3-0 en la final al Kutaisi i un 3-0 al Rustavi en les semifinals. Havia acabat la lliga regular amb un 25-3 de balanç. L’equip estava liderat pel nord-americà Deonta Vaughn (13,4 punts de mitjana) i tenia com a jugadors de referència autòctons Mikheil Berishvili (17,6), Ilia Londaridze (12,1) i Levan Patsatsia (11). El Dinamo Tbilissi eren tots georgians menys el nord-americà Vaughn i el serbi Nikola Maravic (12). Si la Penya supera la primera eliminatòria les dues següents seran sempre amb el factor pista en contra.

El Kataja té Rannikko

Si els de Diego Ocampo aconseguissin superar la primera fase, allà ja els espera el Kataja de Finlàndia. Equip d’una població anomenada Joensuu de 80.000 habitants. El Kataja ja va participar en l’edició del curs passat de la Champions League i va acabar setè de vuit equips del seu grup amb un balanç de 6-8. El seu jugador més conegut és l’ex-Maccabi Tel Aviv i Olimpija Lubjana Teemu Rannikko. És el campió finlandès en superar en la final 4-2 el Salon Vilpas i 4-1 l’Hèlsinki Seagulls en semifinals. El Kataja tenia cinc nord-americans.

Un precedent important

Qui superi aquesta eliminatòria es trobarà ja en la tercera i definitiva fase el Telekom Bonn. Però no serà gens fàcil superar el Kataja. La temporada passada va jugar una eliminatòria prèvia i va vèncer al seu pavelló el Södertälje Kings suec de 39 punts de diferència (97-58). El Telekom va acabar la Bundesliga setè (18-14) i va caure eliminat en els quarts pel Bamberg (3-1), posterior campió. Els millors van ser quatre nord-americans: Josh Mayo (15,8 punts), Ryan Thompson (13,7), Julian Gamble (13,2) i Kenneth Horton (10,8).

Descansar la primera jornada ACB

El fet que la Penya hagi de jugar –si no queda eliminada abans– tres fases provoca que tingui ocupades tres setmanes. La primera es juga el 19 i el 21 de setembre; la segona, el 24 i el 26, i la tercera i definitiva, el 29 de setembre i el 2 d’octubre, podria coincidir amb el teòric inici de la lliga ACB, previst pel primer cap de setmana d’octubre. Si és així i la lliga és de disset equips, la Penya o l’Estudiantes, que també juga la darrera fase, hauran de descansar la primera jornada i l’altre equip que no descansi haurà d’ajornar el partit. D’altra banda, la massificació de partit i tenint en compte que l’Europeu acaba el 17 de setembre fa que la Lliga Catalana ara mateix no tingui dates.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)