FEB

bàsquet

Lliga Femenina

Sort diversa per al Cadí, l’Uni i el Femení

Lliga Femenina. Les gironines es queixen i intentaran fer algun canvi per no arrencar amb cinc viatges en quinze dies

Els tres representants catalans en la Lliga Femenina van conèixer ahir el calendari, amb sort dispersa. El Femení Sant Adrià, debutant en la categoria, intentarà començar fort per evitar la pressió d’estar a la zona baixa i té un inici assumible: Genika, Guipúscoa, Promete, Al-Qázeres i Sedis. El club adrianenc, que encara està treballant per trobar els recursos per cobrir el pressupost, ha confirmat que la seva pista de joc canviarà i passarà a ser el pavelló Marina Besòs, a tocar de la platja de la vila. El director esportiu del Femení Sant Adrià, Dani Poza, parla aquesta setmana amb la columna vertebral de l’equip: “Volem que renovin Cris Hurtado, Laura Peña, Itziar Llobet, Mireia Vila, Helena López i Marta Claret.” La filosofia és apostar per la piràmide de club i que vagin escalant fins al primer equip, com és el cas de López o Peña, que són al club des de mini. No continuarà la capitana Olga Ruano, per incompatibilitat amb la feina.

Inici “dantesc” de l’Uni

Per a l’Spar Citylift Girona no es pot dir que el calendari d’enguany sigui benèvol, ja que té una arrencada duríssima: en la primera volta, tan sols disputarà cinc dels tretze partits a Fontajau i no es pot relaxar si vol ser cap de sèrie en la copa. L’escenari s’accentua més en l’arrencada de curs, exigent i en viatge continu. I és que quan l’aficionat gironí pugui veure el debut a casa –serà el 14 d’octubre, en la quarta jornada, contra l’Uni Ferrol– l’equip ja hauria disputat fins a set partits oficials fora de Girona. Traient els dos hipotètics de Lliga Catalana amb destinacions properes –prèvia a Llançà i la final, si s’hi classifica, a Reus–, els altres cinc l’obligaran a recórrer uns 8.000 quilòmetres en dues setmanes. La gira l’obrirà la supercopa (a Salamanca, el 27 de setembre), continuarà amb les tres jornades prèvies de lliga –la primera, amb un desplaçament obligatori perquè es juga íntegrament a Madrid– i després amb el debut a l’Eurocopa a Gernika, el 12 d’octubre.

Finalment, pel que fa al Cadí la Seu, té un inici assumible amb el Guipúscoa (a Madrid), el Promete, el Càceres i rep el Perfumerías. El director tècnic, Pep Ribes, és positiu: “És important que no tenim jornades consecutives contra rivals directes i el fet de jugar el primer partit en pista neutral a Madrid, sense perdre un partit davant la nostra afició a la Seu d’Urgell”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)