ACB

El sisè és un cinc amb físic

Lliga Endesa. El FC Barcelona Lassa fa oficial el fitxatge per dues temporades del pivot Kevin Séraphin, provinent dels Pacers d’Indiana

El FC Barcelona Lassa va comunicar ahir el fixatge –el sisè de l’estiu (Heurtel, Pressey, Sanders, Moerman i Oriola)– del cinc francès Kevin Séraphin (2,08 m, 1989), que des del 2010 jugava en l’NBA i que en l’última temporada ha jugat amb els Pacers d’Indiana. El pivot, que ha fitxat per dues temporades, està concentrat amb la selecció francesa, amb la qual disputarà l’europeu (del 31 d’agost al 17 de setembre).

La seva incorporació respon a la necessitat de dotar de capacitat física la posició de cinc, rol que compartirà amb Ante Tomic i amb Pierre Oriola. Més enllà de la seva qualitat atlètica –cal remarcar la seva envergadura–, el talent de Séraphin és principalment ofensiu, tant jugant amb els peus prop del cèrcol com gràcies al tir de mitjana distància. Igualment, destaca en el joc per parelles. Si bé no és un gran defensor, llegeix bé les ajudes i és bon intimidador. La seva millor temporada en la lliga nord-americana va ser la 2012/13, als Wizards (9,1 punts i 4,4 rebots), on, entre d’altres, va compartir joc interior amb Jan Vesely (Fenerbahçe) i Chris Singleton (Panathinaikòs). Si bé durant el locaut del 2011 va jugar uns partits amb el Baskonia –va coincidir amb Thomas Heurtel i Pau Ribas–, la velocitat de readaptació del seu joc al bàsquet europeu marcarà particularment la seva primera temporada al club després de jugar-ne set en l’NBA –amb la selecció francesa fa cinc anys que no hi juga.

Diagné i Hanga

Els següents moviments a confirmar-se han de ser la cessió de Moussa Diagné al MoraBanc Andorra i la resolució de les negociacions amb el Baskonia per comprar els drets de l’aler Adam Hanga, amb el qual el Barça té un acord per a tres temporades.

Kevin Séraphin
Pivot 2,08 m
Caiena Guaiana Francesa
7-12-1989 27 anys
Trajectòria
Poitiers Basket(FRA)
2007-10 Cholet (FRA)
2010/11 Wizards (NBA)
2011/12 Wizards (NBA)
Baskonia (ACB)
2012-15 Wizards (NBA)
2015/16 New York Knicks (NBA)
2016/17 Indiana Pacers (NBA)
2017-? FC Barcelona Lassa
2016/17
Punts 4,9
Tirs de 2 p. 54,5% (121/222)
Tirs lliures 65,5% (19/29)
Rebots 2,9 (2 + 0,9)
Assistències 0,5
Taps 0,4
Minuts 11,7
Partits 53

Les primeres impressions

En una entrevista al portal francès Basketusa.com, Séraphin ja parlava ahir com a nou jugador blaugrana. “No és veritat que he tornat perquè no he tingut propostes de l’NBA. Si m’hagués esperat dues setmanes n’hauria tingut. Simplement m’interessava anar al Barça: crec que és el millor per a la meva carrera. Tothom sap que tinc potencial i talent, però no em vull quedar com un jugador que tenia potencial. Amb el Barça vull guanyar títols al més ràpid possible. La lliga i jugar la final a quatre són les meves metes.” “[Heurtel] És una de les raons per les quals he fitxat pel Barça. Som amics i sap com jugar per treure el millor del meu joc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)