ACB

Desentrellar la sortida de Rice

Lliga Endesa. El Barça Lassa i el base continuen explorant la solució que els permeti separar els camins

Tyrese Rice (1,85 m, 1987) no té lloc en el Barça Lassa 2017/18. No el vol el club i no entra en la concepció d’equip de l’entrenador, Sito Alonso, i per això s’ha confeccionat una plantilla sense comptar amb ell, en el qual la direcció de joc recaurà en Thomas Heurtel i Phil Pressey. És públic i notori, el jugador de Richmond (Virginia) ho sap i, el que és més important, té assumit que no tornarà a Barcelona si no és com a rival.

Rescissió de contracte

Des que va acabar la temporada passada, a València, el base nord-americà amb passaport de Montenegro és en el mercat. Hi és tot i tenir un any més de contracte amb l’entitat blaugrana, el dic que encara avui el té lligat al Palau Blaugrana.

Una temporada més signada a canvi de 2,4 milions bruts, una nòmina que fins ara no ha estat possible que assumís cap altre equip, no ja en la seva totalitat, sinó parcialment. Però si bé la immensa majoria dels clubs amb capacitat econòmica per entrar en l’operació tenen ja els seus equips dissenyats, el cert és que es continua explorant el mercat per trobar-li una sortida. La Xina és sempre una opció, però Europa no es pot descartar perquè per definició una plantilla no està mai tancada i perquè, una vegada comencen les pretemporades, els imponderables físics també formen part del joc. Com a últim escenari, tant el Barça com el jugador preveuen la possibilitat d’arribar a un acord econòmic en el qual les dues parts cedeixin i Rice quedi lliure, començant la temporada sense equip. Tot, amb la voluntat compartida de no enverinar la situació i arribar a l’extrem que el base, fent ús del que està signat, tornés a Barcelona després de l’europeu per incorporar-se a l’equip.

En l’estira-i-arronsa, el campionat d’Europa de seleccions que comença la setmana vinent és un roc a la faixa per desentrellar la conjuntura, una oportunitat per a Rice, no pas per reivindicar la seva qualitat sinó per demostrar la seva capacitat de compromís. Perquè, després de vuit anys de professional a Europa i set equips diferents –només ha repetit temporada al Khimki–, en el seu cas el talent és ja completament secundari.

7
equips diferents
en els vuit anys de professional de Rice a Europa. Només ha estat més d’una temporada en el Khimki.

A les ordres de Tanjevic amb Montenegro

Després de prendre part en l’europeu d’Eslovènia del 2013, ja fa quatre setmanes que Tyrese Rice està concentrat amb la selecció de Montenegro preparant l’europeu d’enguany (31 d’agost a 17 de setembre). Sota les ordres de Bogdan Tanjevic, la selecció balcànica, que demà (Ucraïna) i dissabte (Turquia) juga a Istanbul els seus últims amistosos, prepara un torneig que en la primera fase els enfrontarà a Espanya (1/09), Hongria (2/09), Croàcia (4/09), República Txeca (5/09) i Romania (7/09). Fins ara, sis partits de preparació amb cinc derrotes (Grècia, Sèrbia, Itàlia, França i Turquia) i una victòria (Bèlgica).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)