FEB

Bàsquet

Lliga Femenina

Cop d’efecte de l’Uni

Lliga Femenina. L’Spar Citylift Girona anuncia la contractació de Núria Martínez, amb una densíssima trajectòria al més alt nivell. Les últimes quatre temporades havia disputat l’Eurolliga

Si bé la prioritat era reforçar el joc interior per les lesions –Nádia Colhado possiblement es perdrà la preparació per la lesió a la mà i a Keisha Hampton se li ha de buscar el relleu–, l’Spar Citylift no ha desaprofitat una oportunitat tan llaminera com la d’incorporar Núria Martínez en la plantilla. La base de Mataró no és una jugadora qualsevol, ja que acumula moltíssims èxits tant a nivell de clubs, com de selecció espanyola. De fet, amb l’absoluta, s’ha arribat a penjar sis metalls –una plata i un bronze en mundials; i una plata i tres bronzes en els europeus–, a banda d’estar en dos Jocs (2004 i 2008).

L’estiu ha anat passant i cap de les ofertes que havia rebut –algunes d’Eurolliga– li havien fet el pes i, arribats a aquest punt, la va seduir la idea d’estar a prop de casa i tornar a Catalunya. “He estat molts i molts anys a fora, i m’atreia la idea de tornar, per bé que soc conscient que hauré d’adaptar-me a tot, una altra vegada”, va dir Martínez, que ha firmat per tota la temporada, malgrat que hi ha una opció de tall (per les dues parts) durant el desembre. “He firmat per Girona i, amb tota sinceritat, no vull pensar ara en res més. Si després apareix alguna cosa, ja ho veurem.” La base ve de fer un curs sòlid a Itàlia, sent el timó de l’Schio, amb qui va alçar la copa. Més enllà dels seus registres, Martínez destaca per la seva visió de joc, dots de lideratge i capacitat per donar al joc el tempo que li convingui, en cada moment. Amb sis temporades d’experiència en l’Eurolliga –les últimes quatre, seguides–, a Girona jugarà l’Eurocopa, títol que va alçar el 2007, amb el Dinamo de Moscou. Més que parlar de títols i objectius, Martínez prioritza la “cohesió del grup” ara mateix. Demà, ja podrà conèixer les seves noves companyes –curiosament, hi ha una altra mataronina (Rosó Buch)– i es posarà a les odres d’Èric Surís.

En falta una

Amb ella, ja són deu les peces confirmades a la plantilla . A simple vista, queda clar que no està tancada ja que hi ha una descompensació evident entre la línia exterior –ara amb tres bases, si bé totes poden actuar d’escorta– i la interior. S’aprecia un dèficit a la posició de tres, on només hi ha Conde, i d’efectius a la zona. Amb la baixa de Colhado, Surís disposa de tan sols dues pivots (Alminaite i Evans), i la lituana respon a un perfil molt concret, especialista. Per tant, cal un altre fitxatge que pugui actuar tant en la posició de quatre com la de tres –el paper que estava destinat a Hampton, però assumint que no tindrà la seva qualitat– i així equilibrar l’equip.

L’Spar Citylift ja fa dies que està regirant a fons el mercat i confia poder estacar aquesta darrera incorporació la setmana que ve. Sigui com sigui, el club preveu que l’arribada dels dos reforços nous (Martínez i el que falta) no suposaran cap increment pressupostari addicional. O sigui, es tancarien pel preu de Hampton.

Després de tants anys a fora em motiva tornar a casa i fer-ho amb un club ambiciós, amb molta projecció i ganes de continuar creixent
Núria Martínez
Núria Martínez
Base 1,75 m
Mataró
29/2/1984 33 anys
Trajectòria
2000-03 UB Barça
2003-05 Perfumerías Avenida
Minnesota Lynx (WNBA)
2005/06 Perfumerías Avenida
2006-08 Dinamo Moscou (RUS)
2008/09 Famila Schio (ITA)
2009/10 San Giovanni (ITA)
Minnesota Lynx (WNBA)
2010/11 Ros Casares
2011/12 Umbertide (ITA)
2012-14 Kayseri (TUR)
2014-16 Galatasaray (TUR)
2016/17 Famila Schio (ITA)
2017-? Spar Citylift Girona
Eurolliga 16/17
Punts 5,8
Tirs de 2 p. 40,8% (20/49)
Triples 24,1% (7/29)
Tirs lliures 78,9% (15/19)
Rebots 2,5
Assistències 3
Pilotes perdudes 1,3
Minuts 22,5
Partits 13
Valoració 5,5
Era un vell desig i aquest cop hi hem pogut arribar. Ens permetrà dotar de més experiència la posició de base
Pere Puig
D’objectiu, no me’n plantejaria cap més enllà d’anar dia a dia. Primer de tot ens hem de conèixer i cohesionar-nos
Núria Martínez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)