Més bàsquet

Joventut al poder a Tbilissi

Champions League. Dimitrijevic (19 anys) i Birgander (19) lideren la Penya en el seu debut i el d’Ocampo a Europa i obté un coixí de 12 punts contra el Dinamo per a la tornada de demà a l’Olímpic

El Divina Joventut va decidir a l’estiu participar en la Champions League perquè fos una competició per donar més partits als aficionats, però sobretot perquè els joves tinguessin on foguejar-se. Ahir ho van complir. Joel Parra (17 anys), Pep Busquets (18), Birgander (19), Dimitrijevic (19)... Els deu jugadors ahir en acta feien que la mitjana fos de 23,5 anys. L’experiència de Vidal i Richard va ser clau, però la Joventut va estar al poder de Tbilissi. Perquè alguns d’ells van ser els que van liderar l’assalt. Sobretot Dimitrijevic i Birgander, que van fer una exhibició. El primer va mostrar el seu caràcter descarat. Va demostrar que la feina individual que ha fet a l’estiu renunciant a la selecció ha donat resultat i el pivot exercint el paper de Jordan en la defensa al perill de l’ex-NBA i ex-ACB Tskitixvili, fitxat només per a aquesta eliminatòria. Birgander el va neutralitzar sent igual de mòbil que ell quan Jordan havia tingut problemes carregant-se de faltes –va ser eliminat–. La feina no està feta encara, perquè demà, sense temps per descansar, la Penya té la tornada (21 h) al Palau Olímpic. L’equip ha tornat de matinada fent escala a Istanbul sense poder dormir i ha arribat aquest matí a Barcelona. Avui descansarà.

Ni fent mil trampes

La Penya va començar plantant cara tot i els problemes que li va crear el Dinamo: no li va donar gel ni aigua fins quan el partit anava a començar, hi havia cadires trencades a la banqueta, li va posar un hotel –en la Champions es fa intercanvi i el club local paga l’hotel al contrari– a 45 minuts del pavelló... Però tot i així la Penya va començar manant (17-22). Dimitrijevic (11 punts) i Richard (10) eren els referents de la primera meitat, en què només havien anotat Jordan (4), Ventura (3) i López-Arostegui (2) en un partit amb molts errors i respecte màxim (30-31). El debutant a Europa, Diego Ocampo, davant les quatre baixes importants, va haver de fer experiments amb López-Arostegui de quatre i jugar amb dos bases (Neno i Mavra), cosa que farà més cops segur.

Després de la represa, però, dos triples seguits de López-Arostegui i Ventura van catapultar la Penya (45-53) que va deixar grogui l’equip georgià. Els verd-i-negres van agafar la màxima (56-70) que van anar mantenint.

Kulvietis, també KO

La sorpresa d’última hora va ser que el lituà no va poder jugar. Durant el viatge va tenir molèsties al colze, va prendre un antibiòtic i abans del matx se li va inflar com si hi tingués una pilota de tennis. És dubte per demà. Qui segur que jugarà serà Gudul que debutarà com a verd-i-negre.

No acostumo a destacar mai ningú, però m’agradaria subratllar la feina dels joves, és un triomf important per com s’ha produït
Diego Ocampo
Només hem fet el primer pas, i a Badalona volem passar però també guanyar i que els nostres aficionats se sentin orgullosos
Neno Dimitrijevic

Debuta el júnior Parra de titular

Les baixes de Tomasz Gielo, d’Alex Rouff i d’Omar Gudul va fer que Diego Ocampo convoqués dos joves del planter. I la situació era tan límit que el tècnic va fer debutar Joel Parra, encara júnior, i ho va fer com a titular. Al seu costat –a l’esquerra de la foto– el jugador del vinculat a l’Arenys (EBA) Pep Busquets, que també va anar a Tbilissi tot i no jugar. Durant la pretemporada ells dos i Pol Molins han estat amb el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)