ACB

Lliga de 16 en dos anys

Lliga Endesa. Els clubs de l’ACB proposen que en les pròximes dues temporades baixin dos equips a la LEB Or i que només en pugi un

Els clubs de la Lliga Endesa, reunits ahir a Madrid coincidint amb la presentació de la competició, van arribar a un acord en la seva assemblea general per reduir en els pròxims dos anys la lliga de 18 a 16 equips. L’acord a què van arribar va ser que en les dues pròximes temporades (2017/18 i 2018/19) descendiran dos equips i només en pujarà un de LEB Or. D’aquesta manera, si finalment el Consell Superior d’Esports (CSD) i la federació espanyola s’afegeixen a l’acord, la Lliga Endesa 2019/20 tindrà 16 equips (amb un descens i un ascens), tal com desitjaven els clubs de l’Eurolliga. Algunes fonts apunten que els clubs grans han trobat més traves de les que es podien pensar per posar en marxa una lliga alternativa i han començat a cedir a la petició majoritària. Sobretot el Madrid, l’Unicaja i el València. Una nova lliga hauria perjudicat sobretot els clubs petits. El (CSD) va avisar els equips d’Eurolliga que hi havia impediments legals.

Què hi dirà la FEB?

Aquest acord, però, s’ha pres sense l’opinió de la Federació Espanyola, que quan faci la seva assemblea haurà de dir-hi la seva, ja que la proposta de l’ACB implica que reduir de dues a una les places d’ascens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)