FEB

La primera a casa

EBA. Un gran Wimbish (16 punts) dona el segon triomf a l’últim segon pel final amb una cistella amb molt suspens

SALT 78 JAC SANTS 76

SALT:Wilson (10), Garcia (7), Piqueras (3), Wimbish (16) i Merabli (14) –cinc inicial–; Pujolràs, Rojas (2), Ferragut (3), Planas (15), Nadal (8), Gorga, Pons. 28/36 en tirs de dos, 7/30 en triples (3 Planas, 2 Nadal i 1 Ferragut i Garcia) i 1/9 en tirs lliures. 28 rebots (7 Wimbish), 18 assistències (4 Piqueras i Merabli) i 81 de valoració (19 Merabli).JAC SANTS:Simon (9), González (6), D. Fernández (11), Rodríguez (6) i Balastegui (16) –cinc inicial–; Olivé (19), Abad, Magdaleno (7) i A. Fernández (2). 20/35 en tirs de dos, 8/18 en triples (3 Balastegui, 1 Olivé, Magdaleno, González, D. Fernández, Rodríguez) i 12/23 en tirs lliures. 27 rebots (5 Magdaleno, D. Fernández i Balastegui), 5 assistències (Olivé, Magdaleno, González, Rodríguez i Balastegui) i 67 val. (18 Balastegui).PARCIALS:23-21, 14-24 (37-45), 21-11 (58-56) i 20-20 (78-76).

Ja en tenen dues. El Salt va sumar el segon triomf, no pas amb poc patiment, en el darrer segon i en un partit ajustat i tens. Wimbish i Wilson van ser els encarregats de portar el pes anotador en els primers instants (14-11 a l’equador del primer quart). Dos triples rivals en l’últim minut van evitar una possible destrossa, però no pas que els saltencs prenguessin la iniciativa al final del primer acte (23-21). En el segon es van igualar les forces, amb la inspiració del visitant Olivé (12 punts al descans), que va encapçalar un perillós 0-8 als sis minuts (30-35). El pertinent temps mort i les rotacions d’Oriol Verdés no van evitar ni els problemes en el rebot (6 captures més el JAC a la mitja part, ni la falta d’encert en el triple (3/14), ni l’advers 37-45 del descans.

Una bona sortida local en la represa, amb un 12-4, va esborrar les males sensacions i va igualar el partit a 49, obligant Grimau a demanar temps mort. Llavors l’electrònic va ser més estret que mai. Només un 5-0 (63-56) de sortida en el darrer quart va trencar la igualtat. A més, la tensió es traduïa en baixa anotació. L’agonia va allargar-se fins a 26 segons pel final, amb empat a 76 i possessió per als saltencs. L’heroi va ser Wimbish, palmejant al darrer segon una pilota que va quedar morta al suport del ferro de la cistella i que els àrbitres van donar per bona en penjar-se de la xarxa un jugador rival.