ACB

Rodions Kurucs, europeu fins al març del 2018

Lliga Endesa. El jove aler letó del FC Barcelona Lassa adquirirà la condició de jugador de formació a partir de la 22a jornada de l’ACB

Rodions Kurucs (Cesis, Letònia, 1998) mantindrà la condició de jugador europeu fins al 8 de març del 2018 i no serà fins l’endemà, quan s’hagin complert sis mesos d’aquesta temporada 2017/18 en els quals haurà estat donat d’alta en un club afiliat a la FEB, que podrà jugar en les competicions espanyoles sent considerat jugador de formació.

El jove jugador letó va ser fitxat pel Barça l’estiu del 2015 i la temporada 2015/16, malgrat la greu lesió que es va fer al genoll i que el va tenir pràcticament tot l’exercici sense poder jugar –per bé que va arribar a jugar algun partit del campionat de Catalunya– va estar donat d’alta amb l’equip júnior blaugrana. Una situació que també es va donar la temporada passada (16/17), ja amb el Barça B, i que en l’actual, una vegada hagin passat sis mesos des del dia que consta com a donat d’alta a la federació espanyola, li servirà per adquirir la condició de jugador de formació –és així perquè els sis mesos són el mínim que s’exigeix per reglament per tal que la temporada sigui computada com una de les tres que el jugador ha de passar amb fitxa d’un club de la FEB des del segon any infantil (13 a 14 anys) fins al segon de sènior (19 a 20).

Els sis mesos no comencen a comptar fins al dia en què el jugador és donat d’alta, i la circumstància en què es troba Kurucs és equiparable en el passat recent blaugrana a la de Marcus Eriksson, que no va poder ser considerat jugador de formació fins al març del 2013. Escarmentat per aquell cas, dos estius després, el Barça va donar d’alta Mario Hezonja a principis de juliol, un fet que va permetre a l’aler croat adquirir la condició de jugador de formació a partir de la primera setmana del gener d’aquella temporada (14/15).

En la primera plantilla

Malgrat tenir fitxa del Barça B, situació que permet que quan s’inscriu el jugador en una acta de l’ACB no computi com a alta o baixa, Kurucs és des d’aquesta temporada jugador del primer equip. Fins al moment, però, condicionat també pel fet que tots els jugadors de perímetre estan físicament en perfectes condicions, Sito Alonso encara no l’ha fet debutar aquesta temporada en els tres partits oficials d’ACB. Mentre Kurucs no tingui la condició de jugador de formació, el Barça té amb aquest estatus Pau Ribas, Juan Carlos Navarro, Víctor Claver, Pierre Oriola i Marc Garcia, i quatre d’ells (o algun jove del B) han d’estar sempre inscrits en l’acta per complir amb la normativa ACB. En l’Eurolliga, en canvi, no hi ha cap restricció per llicències i Kurucs pot jugar sempre que l’entrenador blaugrana ho cregui convenient.

8
de setembre
del 2017 és quan Kurucs va ser donat d’alta aquesta temporada a la FEB, i fins al 8 de març del 2018 encara serà considerat europeu.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)