Eurocopa

El MoraBanc Andorra es vesteix de vint-i-un botons

Eurocopa. Enquadrat en el grup més dur, el club dels Pirineus torna a Europa després de 21 anys i rep avui (20 h) l’Unics Kazan de l’andorrà Quino Colom, un dels màxims favorits al títol

El dia que es va fer el sorteig de la primera fase de l’Eurocopa 2017/18 va ser també el dia que el grup del MoraBanc Andorra va ser més accessible. Però, ja aleshores, en l’inici del juliol i encara amb totes les plantilles per fer, era el més exigent dels quatre. Feia molta patxoca a l’estiu i avui, quan l’equip de Joan Peñarroya encetarà la competició rebent l’Unics, encara en fa més. Per acotar-ho ras i curt: la teòrica ventafocs del grup, el Levallois, va fitxar fa quinze dies Boris Diaw, ben tornat a Europa després de catorze anys deixant empremta en l’NBA.

A la qualitat dels rivals, els tricolor hi han d’afegir el 0-3 amb què han començat la Lliga Endesa, un balanç de mal traginar per a un equip que aspira a picar alt i que s’explica, en gran mesura, per la precària resposta mostrada en la pugna pel rebot: 19 rebots menys contra el Madrid (94-88), 22 menys contra el Montakit (94-95) i 6 menys, diumenge, a Múrcia (81-77), un mal menor si es té present que en el primer quart el perdia 18-3.

Dos a casa, tres a fora

El retorn a Europa després de 21 anys s’inicia avui (20 h) a la Bombonera contra l’Unics del conciutadà Quino Colom. L’equip que enguany dirigeix el grec Priftis només ha jugat un partit oficial, en la lliga VTB, contra el Zenit (grup D). I no va titubejar: 94-60 amb 16 punts i 10 assistències de Colom, 20 de Lasme i 15 de Kaimakoglou. A més d’ells, destaquen Ejim, Smith i Ponkrasov. La setmana vinent (17/10), el MoraBanc es desplaçarà a Torí on l’espera l’equip de Luca Banchi, imbatut en la Lega (2-0). Garrett, Vujacic, Patterson i Mbakwe, amb Jones sortint de banqueta, formen el nucli dur. Set dies després (25/10), els andorrans tornaran a jugar fora, ara a la pista del Cedevita croat, l’exequip de John Shurna. A més de fer-ho en la sensació Musa (1999), Jure Zdovc ha començat la lliga adriàtica (2-1) falcant el joc en Cherry, Murphy i Nichols (exjugador del CSKA i del PAO).

El segon partit a casa arribarà contra l’esmentat Levallois francès (31/10), l’equip de Diaw –10 punts, 6 rebots i 3 assistències en 35 minuts el cap de setmana passat en el seu debut–, l’experimentadíssim Campbell i l’eslovè Klemen Prepelic, a qui el Madrid segueix de ben aprop. Per acabar, la primera volta es tancarà a Istanbul (7/11) contra el Darussafaka, com l’Unics, l’altre rival que l’any passat jugava l’Eurolliga. El conjunt de David Blatt, que dissabte va rebre de valent en la primera jornada de la lliga turca –97-81 contra el Tofas (grup D)–, només conserva tres homes (Wilbekin, Aldemir i Ulubay) de la temporada passada, i són el base i el pivot juntament amb Sant-Ross, Johnson, Cummings i Kidd els que portaran el pes de les operacions. El calendari és simètric i per tant el MoraBanc desfarà el camí en la segona volta.

Rotació de 10

Amb la coneguda baixa de l’aler pivot Beqa Burjanadze –dilluns va ser intervingut d’una osteocondritis al genoll dret i estarà uns cinc mesos sense jugar–, la rotació amb la que iniciarà la competició Joan Peñarroya és de deu homes: Andrew Albicy i Jaime Fernández en la posició de base; Jaka Blazic, David Walker, David Jelínek i Vlado Jankovic en el perímetre; i John Shurna, Oliver Stevic, Przemek Karnowski i Moussa Diagne en les posicions interiors, amb la possibilitat que reubicar Jankovic d’aler pivot. Fins avui, Guille Colom no ha disputat encara cap minut en els tres partits d’ACB.

Grup A

1a Jornada

Cedevita - Torí

19.45 h

MoraBanc - Unics

20 h

Levallois - Darussafaka

20.45 h

Grup B

Lietkabelis - Hapoel

18 h

Buducnost - Reggio Emilia

19 h

Galatasaray - Bayern

19 h

Grup C

Lietuvos - RETAbet

18 h

Llemotges - Lokomotiv

19 h

Alba - Partizan

20 h

Grup D

Ratiopharm - Tofas

83 - 73

Trento - Asvel

20.45 h

Herbalife - Zenit

21.30 h

Espero molt suport perquè jugarem contra un equipàs. Hem de millorar en defensa, però no som un equip de 60-60
Joan Peñarroya
Entrenador del MoraBanc
Fins ara, no hem tingut encert en els tirs lliures i en els finals. I el rebot, és clar, és una de les coses que hem de millorar
Ho afrontem amb tota la il·lusió i molt expectants per veure quin nivell ens trobarem i per comprovar si ens hem preparat bé
Som un club que ens hem caracteritzat per ser el màxim de competitius sempre, en cada partit, i això és el que volem continuar fent
Ens preocupa l’inici d’ACB. No pensàvem que arrencaríem 0-3, però és la realitat i l’hem d’afrontar
Francesc Solana
mànager gral. del MoraBanc

Coneguts arreu

La competició dirà quin lloc ocupa cada equip, però abans del salt inicial cap grup presenta la igualtat del A –els quatre primers passen al Top 16–. En el B, el Bayern, el Hapoel i el Galatasaray estan molt per sobre dels seus rivals. Els alemanys són un dels grans aspirants al títol, i també poden arribar molt lluny tant els israelians, amb Stratos Perperoglou en les seves files, com els turcs, amb Alex Renfroe. En el Reggio Emilia hi ha Garrett Nevels, sensació de la passada LEB Or amb l’Actel Força Lleida. En el grup C, l’Alba d’Aíto García Reneses també apunta alt, igual com el Lokomotiv. Amb els berlinesos hi juga Stefan Peno. En el mateix grup, el RETAbet de Carles Duran té moltes coses a dir. Quant al D, l’Herbalife Gran Canària és el gran favorit i un dels que hauria de tenir un recorregut més llarg en el torneig. En el Trento italià hi juga l’exandorrà Betinho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)