FEB

Es fan forts a Fontajau

EBA. El Bàsquet Girona ha de treballar de valent per trencar la resistència del Menorca i es manté a la zona alta del grup C-A

GIRONA 75 MENORCA 69

BÀSQUET GIRONA:Carrasco (7), Costa (15), Cuéllar (6), Juscafresa (4), Suskavcevic (4) –cinc–; Llano (6), Manchón (14), Alzamora (9), Pascua (4), Dos Santos (4) i Kobic (2). 18/43 de 2, 7/20 triples (2 Llano i Manchón i 1 Costa, Cuéllar i Carrasco), 18/34 tirs lliures, 41 rebots (9 Alzamora), 14 assistències (4 Juscafresa) i 83 de valoració (19 Alzamora).BÀSQUET MENORCA:Sintes, Llufriu (10), Salvans (12), Torres (15), Matalí (11) –cinc–; Fernández, Jiménez (17), Krtalic (4) i Nuevo. 18/40 de 2, 5/21 triples (2 Llufriu i Jiménez i 1 Salvans), 18/29 tirs lliures, 35 rebots (14 Matalí), 10 assistències (6 Jiménez) i 46 de valoració (19 Jiménez).PARCIALS:16-21, 14-10 (30-31); 24-17 (54-48) i 21-21 (75-69).INCIDÈNCIES:Abans del partit es va guardar un minut de silenci en memòria de Ramon Sitjà.

El Bàsquet Girona va confirmar ahir el seu bon inici de curs i s’ha situat a la zona alta del grup C-A d’EBA, després de vèncer a Fontajau el Menorca. Els balears van ser un rival molt combatiu i van aferrar-se contínuament al duel, gràcies a l’experiència de Jiménez i Matalí, amb moltes hores de vol a LEB.

La igualtat dels primers minuts la van trencar els visitants, quan van distanciar-se en el tram final del primer quart (11-21, 9’), traient suc dels errors i les imprecisions locals. A poc a poc, el Bàsquet Girona va ajustar la defensa i va apujar el to defensiu. Això, unit a un major encert des del perímetre, van permetre-li situar-se al davant a mitjan segon parcial (28-26). Amb tot, els menorquins, ben dirigits per Jiménez –era el seu debut amb el Menorca–, van aturar el cop i fins i tot van arribar a la mitja part al davant (30-31).

A la tornada dels vestidors, els de Quim Costa van trobar més fluïdesa en atac, fet que els va permetre disparar-se (48-36, 27’). El rival va tornar al partit aprofitant-se de la precipitació local i, si bé tot semblava definit a poc del final (67-59, 37’), els errors gironins des del tir lliure –fins a sis en el darrer minut– van acabar generant més inquietud del compte.