Eurolliga

Setge al procés sobiranista

“Llibertat!”

Eurolliga. Primer quart a flor de pell al Palau, amb tot el públic dempeus, primer en silenci sepulcral i després reclamant l’alliberament dels consellers

Ni els més assidus al Palau havien viscut mai un fet similar, amb tantíssima emotivitat.

Ahir al matí, els Dracs 1991 van decidir impulsar una iniciativa –aviat secundada també per la PB Meritxell i Sang Culé, els altres grups d’animació– com a protesta per l’empresonament de vuit consellers del govern català, dijous. Consistia a estar en silenci durant els cinc primers minuts de joc del primer quart i, posteriorment, en la resta de parcial, reclamar la seva llibertat. L’impacte de l’acte va ser immens, ja que s’hi van afegir tots els espectadors que van assistir al duel, inclosos els quaranta aficionats de l’Olympiacòs.

Tan sepulcral era el silenci que hi havia a les grades després de fer-se el salt inicial que es podien sentir les indicacions des de les banquetes i, fins i tot, el xerric de les vambes en contactar amb el parquet. Va ser també molt inusual que les cistelles del Barça no rebessin inputs positius. Això sí, un cop consumits els cinc primers minuts (4-8 a l’electrònic), el Palau va ressonar amb crits unànimes de “llibertat, llibertat!”. I el van seguir d’altres com ara “no esteu sols” i “no tinc por”. També a la graderia hi havia estelades i pancartes amb el lema “Llibertat presos polítics” i en el tram final de parcial es va cantar Els segadors.

Un cop tancat aquest primer parcial, el públic es va dedicar a animar el seu equip. Ahir, a més, i com a mesura excepcional, les cheerleaders no van actuar.

PELL DE GALLINA

Activada des dels grups d’animació, la iniciativa va tenir seguiment unànime

Precedents

No és el primer cop que Sang Culé activa una protesta per la situació actual del país. Fa uns dies, en la visita del Zalgiris al Palau, volia exhibir les pancartes de suport a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i Òmnium, i també empresonats. El Barça, però no ho va permetre al·legant que no havien estat advertits amb anterioritat i que, segons la llei de l’esport, el club n’havia de conèixer abans el contingut. Un cop començat el partit, el grup d’animació va decidir marxar del pavelló com a senyal de protesta per la decisió de l’entitat blaugrana. Diumenge passat, contra l’UCAM Múrcia, els Dracs 1991 sí que van exhibir-ne una demanant la llibertat dels dos Jordis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)