Eurocopa

Amb 10 minuts no es va enlloc

Eurocopa. El MoraBanc Andorra no oposa cap mena de resistència a l’Unics en els primers tres quarts, és arraconat del camp (75-53) i només reacciona en l’últim, a la desesperada

UNICS 89 MORABANC 80

UNICS KAZAN:Colom (9), Smith (21), Lockett (17), Ejim (9) i Shukhovtcov (4) –cinc inicial–; Ponkrasov (6), Lasme (16), Meiers, Truxkin (3), Sergeev, Andusic i Kolesnikov (4). 21/37 de 2, 13/29 triples (5 Smith, 2 Lockett i Ponkrasov i 1 Ejim, Colom, Lasme i Truxkin), 8/10 tirs lliures, 33 rebots (8 Lasme i Lockett), 23 assistències (9 Ponkrasov) i 110 de valoració (23 Lockett).MORABANC ANDORRA:Albicy (5), Blazic (8), Walker (6), Shurna (11) i Karnowski (4) –cinc inicial–; Fernández (16), Stevic (8), Diagne (13), Colom (9) i Jelinek. 23/39 de 2, 7/27 triples (2 Fernández i Blazic i 1 Albicy, Shurna i Colom), 13/18 tirs lliures, 32 rebots (6 Blazic i Diagne), 18 assistències (5 Fernández) i 81 de valoració (17 Fernández i Diagne).PARCIALS:24-16, 25-15 (49-31); 26-22 (75-53) i 14-27 (89-80).

No es pot anar pel món sense un mínim de decòrum defensiu tot esperant que el rival posi els jugadors deu, onze i dotze (al mateix temps) a pista amb 75-53 en el marcador per entrar en partit. Sigui més alt, més gran, més físic i tingui més talent en determinades posicions, l’ambició hauria de ser innegociable, positivament, en un equip que representa un club i un país que ha tornat a jugar a Europa després de dues dècades.

Massa tard

El MoraBanc Andorra va fer ahir la segona falta d’equip quan faltaven trenta-cinc segons per acabar el primer quart, ja amb 22-14 en el marcador. En el segon va reiterar les falses reserves i, de nou, fins a menys d’un minut per arribar al descans (45-31) no va fer la tercera falta d’equip, en aquest cas quan faltaven deu segons. Que l’Unics arribés a la mitja part amb un 73% en tirs de dos (13/18) va semblar poc veient la nul·la capacitat d’endurir el joc de l’equip tricolor.

Sense encert en el tir exterior, amb molts dels triples intentats sense una elaboració prèvia –0/7 en els primers deu minuts i 1/8 en els següents–, l’únic recurs que va tenir l’equip andorrà per agafar-se al partit van ser els rebots ofensius (9), argument magre per fer front al plantejament rus, ferm en el cos a cos defensiu a mitja pista, col·lapsant la pintura i localitzant amb facilitat Smith i Lockett, que se’n van fer un tip jugant de cara i que en el descans ja sumaven 23 punts. Entre ells i Lasme (10), el descosit fou fenomenal (49-31). L’equip va tornar disposat a batre’s en l’un contra un i en el joc sense pilota en la cistella pròpia, però només amb voluntat no n’hi ha prou i els russos no van deixar d’anotar (63-42, 25’), també perquè les pèrdues van descontrolar-se per la tendència a l’individualisme a l’altre costat del camp (75-53, 30’).

El partit, desentrellat des de feia molta estona, va fer un tomb en els primers tres minuts de l’últim quart, quan amb els reserves dels reserves de l’Unics a pista el MoraBanc va trobar ritme ofensiu. L’equip de Peñarroya es va animar i va enfilar un 2-18 (77-71), amb Jaime Fernández i Guille Colom desacomplexats. Es va reagrupar, però Priftis va tornar la primera unitat a l’acció i la intriga es va acabar de seguida (87-72, 37’), si bé encara va haver-hi un últim moment d’ímpetu (87-80, 39’).

El desencert en el triple al primer quart ens ha desanimat i els hem deixat anotar fàcilment, amb encert i sense utilitzar les faltes
El nostre atac no ha estat bo, però la nostra defensa ha estat pitjor. Hem de jugar amb continuïtat al darrere
Joan Peñarroya
La segona part que hem jugat ha estat molt dolenta. Només pensàvem en l’atac i no en la defensa. I ens hem relaxat
Dimitrios Priftis
60%
d’encert
en els tirs de camp de l’Unics en la primera meitat (13/18 i 7/15 triples).

Dues setmanes sense competició

Després d’aquesta sisena jornada, l’Eurocopa s’atura durant quinze dies per les finestres FIBA, i el MoraBanc (1-5) no tornarà a jugar fins al 6 de desembre contra el Torí (3-3), a la Bombonera. Després dels resultats d’ahir, l’equip dels Pirineus és cinquè del grup A, i per accedir al Top 16 ha de fer valer el fet que jugarà tres dels quatre partits que resten a casa. Ho haurà de fer sense Vlado Jankovic, que la lesió al bessó el farà estar unes quatre setmanes de baixa.