Eurolliga

El sumari de l’equip

El dia i la nit. Rakim Sanders interpreta un recital en els primers deu minuts i després vol però no pot

L’actuació de Rakim Sanders ahir a Nüremberg, equip en què havia jugat el curs 2013/14, va ser la síntesi del partit del Barça. Imparable en el primer quart, l’aler nord-americà va acabar sumit en una camisa de força, en un voler i no poder, amb encerts puntuals combinats amb errades que van penalitzar molt. Sanders va ser l’amo del primer quart i un pobre vassall la resta del partit.

En l’obertura, va capitalitzar l’estudiada ofensiva del prepartit blaugrana, anant una vegada i una altra al pal baix a imposar el seu joc de peus i la seva capacitat física sobre Bryce Taylor, el seu marcador. Va errar el primer tir, que també va ser el primer del Barça en el partit, i ja no va tornar a fallar-ne cap més fins al final del segon quart. Sanders va anotar, va rebotejar, va recuperar pilotes i fins i tot va assistir, i en nou minuts i mig va valorar 21. Va deixar el joc amb 12-38 i quan va tornar a entrar, a menys de cinc minuts del descans, la tendència del partit era una altra. I en la segona meitat ja va ser un altre jugador.

Esforçat i intens, però incapaç de generar avantatges. Va forçar tirs i el joc no li fluïa, i al final del tercer quart una pèrdua seva en primera línia i una falta posterior en un triple de Hickman (3+1) van portar el marcador del 56-63 al 62-66. I en l’últim període, ja a peu canviat, es van veure més el triple alliberat fallat amb 65-71 i, sobretot, el tir sota cistella després de rebot ofensiu a cinc segons, ja amb el definitiu 84-81, que no va transformar.

El primer quart (12-38)