FEB

bàsquet

LEB Or

Tret al peu de la FEB

LEB Or. No ha aturat la competició per les finestres FIBA i gairebé dos terços dels equips perdran algun jugador, convocat per les seves seleccions

La FEB ha estat una de les federacions que, de forma més enèrgica, ha defensat la implementació de les finestres FIBA dins el calendari fins ara reservat per a clubs. És més, va arribar a firmar a mitjan setembre una declaració amb altres federacions (Turquia, Itàlia, Rússia, Grècia i Alemanya), instant l’Eurolliga a modificar el seu calendari per tal d’evitar coincidència amb els partits programats de seleccions.

El més curiós del cas és que les seves grans competicions masculines, la LEB Or i Plata, no s’aturen durant aquest cap de setmana. Això ha tingut efectes col·laterals –i més després de les renúncies dels jugadors de l’NBA i l’Eurolliga a les crides de seleccions–, ja que gairebé dos terços dels equips de la categoria (11 de 18) perdran, com a mínim, un jugador per a la jornada vinent. O, en algun cas, se’n pot perdre dues si falla algun enllaç en el vol de tornada perquè hi ha fixada jornada intersetmanal dimarts i dimecres que ve a Or. Un nyap.

Els catalans

Els quatre equips del país perdran un jugador, si bé a Lleida i al Barça B temien un panorama pitjor. A Mike Karena, no l’han inclòs en la llista definitiva de Nova Zelanda i, per tant, l’Actel Força Lleida perdrà tan sols Hermet contra el Valladolid, que arribarà al Segrià sense centers (Uta i Kok). Els dos equips, veient amb anticipació el panorama, havien pactat l’ajornament i, fins i tot, una nova data (7 de desembre), però la pròpia federació els ho va desestimar. Va al·legar que no hi podia haver ajornaments per les finestres. Per part del filial blaugrana, la baixa de Kurucs és l’única, ja que Herun no ha tret finalment el cap en la llista definitiva d’Ucraïna. No es poden menystenir les absències que patiran l’ICL Manresa i el Prat. En els del Bages, Lundberg (12,9 punts en 26 minuts) no hi serà, i aquest fet coincidirà amb la lesió de Gintvainis, dubte contra el Clavijo; en els potablava, Cate (8,7 i 6,3 rebots en 22 minuts).

Un dels equips més perjudicats és el Breogán, el líder de la categoria (9-0). Li marxen dues peces de pes –Löfberg (13,6 punts amb 37% en triples) i Sulejmanovic (7,3 i 5,7 rebots)– i el darrer tornarà a Lugo el dimarts, dia abans de partit, ja que juga amb Bòsnia dilluns. Més delicada és la situació a Ourense. Perdrà Ahonen, el seu principal anotador i generador (14,7 punts i 3,7 assistències), i està previst que torni dimarts, el mateix dia que el club gallec, cuer de la LEB Or (1-8), té partit al vespre a casa contra el Melilla. Una situació calcada a la que viurà l’Araberri, ja que Araújo li tornarà de la República Dominicana dimecres, si no hi ha imprevist, poques hores abans de rebre l’Osca.

El Palma és l’únic equip de la zona baixa que podrà treballar amb normalitat, sense cap baixa a causa de les seleccions, un punt que els clubs ja van tenir present en la pretemporada a l’hora de fitxar. N’hi ha sis més que també han respirat, tot i que en algun cas, com el Tau Castelló, ho patiran al febrer, quan Juan José García estigui recuperat de la lesió i marxi a la República Dominicana.

LA DADA

7
equips
dels 18 de LEB Or no es veuran afectats per la primera finestra FIBA. Es tracta de Melilla, Oviedo, Osca, Càceres, Sammic, Castelló i Palma.
*Breogán
Johan Löfberg Suècia
Emir Sulejmanovic Bòsnia
Herve Kabasele Rep. Congo* (*) - fitxat a l’octubre, s’incorporarà a l’equip després de les finestres
*CB Prat
Emanuel Cate Romania
*ICL Manresa
Gabriel Lundberg Dinamarca
*CBC Valladolid
Cristian Uta Romania
Jito Kok Holanda
*Actel Força Lleida
Kregor Hermet Estònia
*Araberri
Jonathan Araújo Rep. Dominicana
*Palència
Sani Campara Bòsnia
*Corunya
Jonathan Gilling Dinamarca
*Barça Lassa B
Rodions Kurucs Letònia
*Clavijo
Terrence Bieshaar Holanda
*Ourense
Roope Ahonen Finlàndia

El Martorell, també afectat

La competició tampoc s’atura a LEB Plata aquest cap de setmana, si bé l’afectació és molt menor. Un dels que més ho patirà serà el Martorell, que perdrà per la cita de dissabte a casa contra l’Agustinos de Lleó Bebo Khalaf. El pivot egipci, el més valorat de l’equip (13,4 punts, 6,4 rebots i 19,4 de valoració en 23 minuts), ha estat cridat per la seva selecció, que té fixats tres partits en tres dies, des de divendres a diumenge. L’Hospitalet, en canvi, no perdrà cap efectiu perquè Johan Kody no ha entrat en la llista final del Camerun i Eric Kibi, que va jugar l’últim Afrobasket, ha declinat en aquesta ocasió anar amb el Congo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)