FEB

Bàsquet

Lliga femenina

Acte de presència

L’Spar s’assegura ser a la copa el mes que ve amb un triomf gris contra un Cadí que va lluitar fins al darrer minut

El desencert de l’Uni en la segona meitat permet a les urgellenques ajustar el duel 69-60 a 45”

L’Spar Citylift tornarà a ser a la copa, el mes que ve encara que no se sàpiga encara on es farà. Tot just tres dies després de tancar la primera fase de l’Eurocup, a Ceglèd, i estalviant-se l’eliminatòria a doble partit prèvia al Nadal, i en un exercici de pragmatisme després de fer un sol entrenament i cap altre desplaçament com en les anteriors jornades de lliga es va presentar, l’Uni, a un duel contra el Cadí que només podia acabar amb triomf gironí vistes les realitats de les dues plantilles. I encara gràcies que les urgellenques s’hi van posar en la segona meitat, amb 20 avall. Perquè amb el desencert local la diferència es va anar reduint fins als 9 punts a 45 segons per al final que, si hagués estat algun minut més... Ara que, en les dues possessions que van tenir, les visitants ni van poder mirar l’anella.

Defensa i córrer

Va ser aquesta la recepta per trencar el partit en quatre minuts i mig (12-2, triple de Martínez), amb l’Spar agafant tots els rebots del seu cèrcol perquè Colhado fes el 7-0 en un dos més un després d’ofensiu, primer, i Evans acabés els contraatacs 9-2, després. Parcial de 0-5 després del minut de Canut i, per l’Uni, un altre10-0 amb contraatac de Rosó i triple de l’escorta a tauler en el darrer segon i de 8 metres (22-7). El temps mort visitant, en el segon quart i amb 30 a -5 en les valoracions del primer, va trigar menys a arribar. A 6:16 per al descans i després del segon contraatac d’Astou (31-14), amb triple de la senegalesa inclòs (25-7). Un altre cop Astou de fora, que ahir encara va jugar amb el 7 a l’esquena, va fer que la màxima diferència ja s’enfilés als 20 (34-14) i arribés al cim de 26 a través d’Alminaite (42-14).

Tot igual?

Només el desencert de l’Uni, que no va anotar en joc fins a 2:58 per al final del tercer quart (Conde de 6,75m, 48-32) va donar possibilitats al Cadí, que no va deixar d’intentar-ho sobretot des de fora (Kraker (45-25 i Díaz 45-32) per, al final del tercer quart, acabar de nou amb els 20 d’avantatge gironí amb Colhado a la pintura (54-36) i Martínez de dins a fora (56-46). Sense amo en el ritme ni emoció en el desenvolupament del joc, les visitants van fer un exercici de dignitat i, en el darrer quart, ja va ser Surís el que cridava l’alto amb 59-47 a 7:17 per acabar. I ho va haver de tornar a fer, a 45 segons per al final, després d’un darrer tram anàrquic i amb 69-60 amb les visitants anotant com volien: Georgina Bahí amb 2+1 i, després de fallar el tir lliure addicional, anotant de dos en l’acció de rebot ofensiu (67-55). O Kraker un altre cop després d’ofensiu. Delictiu, que el pitjor equip de la lliga en captures acorralés el millor quan la pilota començava a cremar (14-14 en la segona part). I Lo des del triple (69-60). A l’últim minut, el Cadí no va encarar la cistella gironina perquè va perdre una pilota i, després, una possessió quan es disposava a servir de banda i no ho va poder fer en menys de 5 segons abans que Núria Martínez i Astou tanquessin el resultat des del tir lliure.

7
minuts
del tercer quart van passar fins que l’Spar va anotar una cistella en joc: 48-32, triple de Conde.
La nostra posada en escena ha estat excel·lent, des d’una defensa agressiva, marcant el ritme. El partit ha estat sempre controlat
No es pot retreure res a l’equip. Vam tenir un viatge de 13 hores i només hem fet un entrenament
Èric Surís
Hem regalat 20 minuts incomprensibles. No podem venir aquí a veure com juguen. Hem sentit complex d’inferioritat
Ens oblidem de la copa. És molt difícil i la realitat és que hem d’intentar sortit de sota on estem
Bernat Canut
Ens entrenem per tenir un joc dur i intens. Intento no desaprofitar ni un segon. Fer-ho millor? Això espero
María Conde
En els primers 20 minuts ens ha faltat agressivitat.En la segona hem estat millor. Sempre està bé tornar a casa