NBA

I la dotzena va ser la bona

NBA. Els Grizzlies derroten els TWolves i tornen a assaborir una victòria gairebé un mes després, amb defensa i 21 punts de Marc Gasol

“És la victòria més feliç en temporada regular que he tingut.” Així de taxatiu es mostrava Marc Gasol després que els Grizzlies liquidessin la ratxa més negativa dels últims anys. En total, onze desfetes seguides i quasi un mes sense guanyar –des del 8 de novembre, a Portland–, que van ensorrar la franquícia a les catacumbes de l’oest. Ara acredita 8-15, a tres victòries i mitja del play-off. No hi ha res perdut encara, si bé s’ha de pedalar.

Tot i el patiment al final –Butler hauria pogut forçar la pròrroga, amb un triple al límit–, els de Memphis van recuperar sensacions i també la defensa, la virtut que els ha propulsat en els cursos passats. Va deixar els TWolves en un 44% en tirs, i va minimitzar la producció en atac de Karl-Anthony Tows. Es va quedar en 7 punts i 2/6 en tirs quan n’acredita 20,3. En un bon partit de Marc (21 punts, 7 rebots i 5 assistències), els Grizzlies van aprofitar la seva bona feina al darrere per treure’n fins a 24 punts de contraatac o transició, el triple que el rival. Amb tot, aquest era ja el desè partit seguit sense Mike Conley, lesionat al tendó d’Aquil·les.

Alegria als Jazz

Ricky no va tenir el millor dia –4 punts (1/6 tirs), i 4 assistències–, però la franquícia de Salt Lake City es consolida en el play-off. El triomf contra els Wizards, el sisè seguit, va venir amb exhibició (+47, amb 64-30 a mitja part) i la reaparició de Rudy Gobert després de perdre’s els últims onze partits. Els visitants continuen trobant a faltar John Wall, lesionat. Els Jazz són setens a l’oest (13-11). Per la seva banda, paper rellevant de Pau Gasol (15 i 10 rebots) en el triomf dels Spurs, in extremis i gràcies a un tap al límit de Rudy Gay. Els texans són tercers a l’oest (16-8).

La jornada

Hornets - Magic

104 - 94

Pacers - Knicks

115 - 97

Sixers - Suns

101 - 115

Hawks - Nets

90 - 110

Celtics - Bucks

111 - 100

Bulls - Cavs

91 - 113

Grizzlies - TWolves

95 - 92

Pelicans - Warriors

115 - 125

Mavs - Nuggets

122 - 105

Spurs - Pistons

96 - 93

Jazz - Wizards

116 - 69

Ratxa i remuntada

Si bé els Celtics no afluixen el ritme (21-4, millor bagatge de l’NBA), els Cavs han agafat velocitat de creuer i ja enllacen dotze triomfs, a un del rècord de la franquícia. L’últim va ser a la pista dels Bulls, amb 24 punts i 13 rebots de Kevin Love, i 24 de Wade amb 9/13. Ara són segons a l’est (17-7). A l’oest, els Warriors (19-6), van remuntar un 69-48 al final de segon quart i es van imposar a la pista dels Pelicans, malgrat l’esquinç de turmell (lleu) de Curry i l’expulsió de Durant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)