FEB

Passant el corró

L’Spar Citylift Girona arriba a la segona aturada de la lliga amb un triomf abassegador i un bàsquet pletòric

Superior en tots els aspectes del joc, sotmet l’Araski des del salt inicial a partir del rebot

L’Spar Citylift Girona ha sumat més de la meitat de les seves 15 victòries per una diferència de 20 punts o més. La d’ahir, contra l’Araski, se situa en la banda alta (+37) i permet que l’equip tingui una setmana sencera de vacances –d’altra banda, la que no va tenir a finals d’any– amb una gran tranquil·litat d’esperit per haver completat –més enllà de victòries i derrotes– un treball de consolidació d’una manera de jugar que, aplicada partit rere partit, li dona identitat i consistència.

Se’n van de vacances una setmana –i les jugadores no catalanes, excepte Conde i Evans, marxen als seus llocs d’origen– en un moment extremadament dolç que aporta un punt de recança al fet que l’aturada sigui justament ara. Desconnectar és convenient sempre que la reconnexió sigui fàcil.

Ni una escletxa

Amb el rebot tot és més fàcil. I si la proporció és de 16-5 com el primer quart o de 29-12 a l’intermedi, tot passa a ser molt fàcil. Tant se val que no tinguis la precisió del millor dia, que sempre hi ha una segona oportunitat, o una tercera, o una quarta. Aquest és el resum de la primera meitat. L’Uni va blindar la pintura, Colhado (9+4 en el primer quart) va fer el que va voler i, en general, l’equip gironí va defensar a un nivell més que correcte (10/32 tirs de camp de l’Araski a mitja part), amb bon treball sobre Roselis Silva.

Malgrat això, i tot i les patacades de dues recuperacions seguides de Mendy en primera línia (15-8), l’Araski no va abaixar els braços. Made Urieta no es va tallar gens ni mica i al final del primer quart ja havia utilitzat deu jugadores buscant, si no la victòria –amb el 24-10 ja es veia de qui seria el partit–, sí discutir el ritme a l’Uni.

En el segon quart, després d’uns minuts d’imprecisions, el cinc en pista de l’Uni va trobar el seu encaix i el partit es va desbocar. Entre el 24-12 (primer bàsquet de Silva) i el 44-18 van passar sis minuts i mig amb un 20-6 destructor que conté transicions, bàsquets després de rebot d’atac, accions de 2+1, l’únic triple de l’Uni en la primera meitat... però també molt bones defenses i un grandíssim treball de Conde als dos costats de la pista. La madrilenya va tocar totes les pilotes al darrere, va aplicar-se amb Tudanca, va llegir bé quan li feien dos contra un i, més enllà de l’encert, va jugar un segon quart altament positiu, rubricat amb una meravellosa assistència d’esquenes a Alminaite (42-18).

I ara s’han d’aturar?

L’Uni va arribar a manar de 26 abans de l’intermedi (44-18) i durant tot el tercer quart va estar doblant l’anotació del rival. L’adobat tenia proporcions bíbliques (77-36) contra un rival en què només Tudanca era capaç d’anotar. L’Uni tornava a amenaçar rècords del club però el rellotge de Surís és implacable quan toca repartir minuts per reduir càrregues en determinades jugadores. Ahir, vuit van actuar entre 18 minuts (Evans) i 22 (Traoré i Colhado) i només Buch (26) va excedir aquesta xifra.

1/10
triples
de l’Uni en la primera meitat. Tampoc en van fer falta més. En la segona meitat, 5/9.
52
rebots
és el sostre de gironí en la LLF 2017/18. L’anterior marca era de 49, justament contra l’Araski.
Hem fet les coses molt bé des de l’inici i la concentració, el respecte al rival i aquest estat en què estem ens permeten fer bons partits
Les hem ofegat i han pres decisions forçades en tirs o passades perquè no se sentien còmodes. Això els ha costat 23 pèrdues
Sempre hi ha molts aspectes a millorar. En defensa un equip mai pot donar per fet que el treball ja està acabat