FEB

Astou Traoré es queda

Lliga Femenina. L’alera pivot senegalesa no va executar la clàusula de sortida i acabarà la temporada a l’Spar Citylift Girona, on és ara la segona encistelladora i la millor tiradora de triples

Al capdavall, foc d’encenalls. Astou Traoré ha comunicat a l’Spar Citylift Girona que no s’acull a la clàusula que li permetia alliberar-se del contracte pagant una indemnització i que vencia ahir. A partir d’ara, l’alera pivot senegalesa no té cap més finestra per acceptar una oferta millor i deixar l’Uni a mitja temporada.

Tampoc s’entenia gaire que hagués alimentat aquesta possibilitat per raons de rol esportiu, perquè el seu paper a l’Uni ha anat guanyant pes a mesura que l’equip ha anat assumint els conceptes d’Èric Surís. Traoré (21 punts diumenge contra l’Araski i 19 a Ferrol) és la segona encistelladora de l’equip (12,3 punts, rere els 12,7 de Colhado), la que té el millor encert en tirs de 3 punts (44%, ara que acaba de superar Mendy) i és la segona jugadora interior amb més minuts (22,3), davant d’Evans (20) i Alminaite (14,9).

En el millor moment

Si a la fi de l’any passat hi havia partits de Traoré amb pocs punts, en el darrer mes ha assolit una regularitat notable que la situa com a referència ofensiva. El seu encert amb el triple ha passat de ser correcte (37%) a espectacular: en aquest darrer tram n’encistella dos de cada tres que intenta.

A més, la jugadora senegalesa té ara un desafiament esportiu afegit, l’eliminatòria d’Eurocopa contra el Galatasaray, el seu anterior equip. A tall d’exemple, en la lliga turca va tancar la temporada passada amb 13,2 punts (38% en triples) en 25,2 minuts en pista (13,2, 44% i 27,4 en l’Eurocopa), unes xifres totalment equivalents a les actuals, tot i que a Girona disposa d’algun minut menys.

15,7
punts de mitjana
de l’alera pivot en els quatre darrers partits, dos de LF i els dos contra el Ragusa.
65,4%
en triples
de la jugadora senegalesa el darrer mes de competició. 17/26 en nou partits.
22,3
minuts
per partit. Només Martínez (28), Colhado (25), Romeo (22,6) i Buch (22,4) juguen més que ella.

Festa fins dilluns vinent

La segona tongada de partits del preeuropeu permetrà que les jugadores de l’Uni sense compromisos amb federacions (totes llevat de María Conde i Shante Evans) gaudeixin d’una setmana de desconnexió que la majoria de foranes aprofitaran per anar als seus llocs d’origen. “És un descans actiu, amb uns deures de manteniment programats”, explicava Èric Surís diumenge, amb l’objectiu “d’arribar bé al tram final i al ‘play-off’, tot i que ens fa molta il·lusió l’eliminatòria d’Eurocopa contra el Galatasaray, un dels grans club d’Europa, un equip d’un potencial grandiós que ha quedat fora dels quarts de l’Eurolliga en la darrera jornada i contra el qual no ens podem sentir favorits però sí amb motivació per tornar a fer una altra bona eliminatòria, per jugar un bon partit a Istanbul i tornar a viure una tornada a Fontajau com en les grans nits europees.

L’equip tornarà dilluns als entrenaments, però Conde no s’hi podrà incorporar fins dimecres (Espanya juga dimarts a Guadalajara contra Bulgària) i Evans, fins dijous (Eslovènia rebrà Romania dimecres a Celje).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)