ACB

bàsquet

barça

L’efecte Pesic, a prova

El Barça Lassa debuta (21.30 h, #0) amb un estat d’ànim molt diferent del que tenia en sortir humiliat de Vitòria fa només deu dies

El Baskonia, però, és el rival competitivament més exigent dels quarts

Fa només deu dies, justament després del ridícul blaugrana al Buesa Arena, pensar al voltant del Baskonia-Barça Lassa de quarts de final de copa (21.30, #0) semblava una utopia manifesta. Menys de dues setmanes després, poder-se plantejar com a dubte raonable si l’efecte Pesic és prou intens perquè el Barça sigui un rival temible ja és una petita victòria.

I tot això, malgrat que al Barça només se l’ha pogut veure en un partit. L’efecte de revulsiu mental de l’arribada del tècnic balcànic és inqüestionable, i segur que es mantindrà a Las Palmas. Però, en paral·lel a la revitalització de l’estat d’ànim hi ha d’haver progressió en aspectes del joc i, aquí, la situació ha de ser precària per força.

Cal temps, no hi ha temps

És segur que Pesic ha introduït unes regles defensives ineludibles sota pena de banqueta immediata. És probable que aquestes normes hagin estat ja perfectament assimilades. També és segur que el tècnic de Novi Sad haurà introduït alguns dels seus conceptes per atacar, però és una evidència que no han pogut ser automatitzats, entre altres raons, perquè això s’aconsegueix entrenant-se però, sobretot, jugant partits. “Necessitem temps, i no hi ha temps”, va admetre Pesic en la seva presentació. Va fer molt bon efecte el debut, però el Bilbao del febrer del 2018 planteja una exigència molt menor que la del Baskonia en un partit de tot o res com tots els de la copa.

Al capdavall, és impossible que Pesic tingui el Barça “agafat” –manllevant l’expressió de Borja Comenge en la seva anàlisi d’ahir– com Pedro Martínez té el Baskonia. L’interrogant és si l’“equip intel·ligent” que reclama Pesic i l’efecte sorpresa que pugui tenir avui seran suficients per continuar lluitant pel primer títol de la temporada o deixaran l’ACB com a únic refugi possible.

Pas a pas. Si no guanyem no hi ha res més. Una setmana no és gaire, però Pesic té molta experiència
Sasa Vezenkov
A un partit tot és possible. A l’ACB mana el Madrid, però en els últims partits el Baskonia ha estat el millor de tots
Svetislav Pesic
Defensarem més agressius, sense esperar què fan ells. Defensant bé no hi ha cap problema amb la confiança
Adam Hanga
El passat és passat. Ara ve la copa i estem pensant només en el Baskonia. Tenim confiança, però necessitem energia
Rakim Sanders
Són caps de sèrie i van fer la primera volta millor. Anem una mica a cegues, perquè només hem vist un partit amb Pesic
Pedro Martínez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)