FEB

El mètode de costum

L’Spar Citylift Girona en fa prou amb una collada defensiva en el tercer quart per parar els peus al Guipúscoa

Colhado i Alminaite es reparteixen els 40 minuts per aportar 30 punts, 15 rebots i 48 de valoració

Quan l’Uni s’hi posa, és demolidor amb qualsevol rival de la LLF que no sigui l’Avenida. Ahir, +29 contra el Guipúscoa, l’altre equip que les havia vençut, fagocitant el rival a partir del tercer quart i simplement mantenint les constants vitals en l’últim, ja amb vent de popa. L’Uni ja és matemàticament equip de play-off quan queden sis jornades per al final de la fase regular, però és evident que el seu objectiu és conservar el segon lloc.

Va fer la sensació que l’Uni no percebia l’exigència real del rival. Així, la posada en escena no va donar continuïtat a l’últim quart de Gernika. Més aviat va ser de les d’anar fent. Això sí, Colhado va fer 10 punts sense més error que un tal d’Alleyne (MVP de la jornada anterior) i la conservadora defensa del Guipúscoa va permetre-li tancar el primer quart sense cap pèrdua, amb cinc recuperacions i amb tres rebots d’atac. Que tot això no es traduís en més que un 19-14 era conseqüència sobretot del baix encert des de l’arc (1/7) i, a partir d’un temps mort (19-11, 8’) d’una defensa zonal del Guipúscoa que es mantindria en tota la primera meitat.

Alleyne, la zona...

Weaver va fer la segona falta aviat (11’) però Alleyne en va dir bé. Convertida en l’única referència interior, va anotar 13 punts en el segon quart i en l’intermedi estava en xifres de MVP (15 punts, 7 rebots i 21 de valoració). A Surís, que seguia el programa habitual de rotacions, no li va agradar gens el desordre mental de l’equip i va cridar el cinc en pista a capítol (27-22, 13’). El Guipúscoa afegia una tímida pressió a tota la pista a l’estratègia zonal i l’Uni atacava poc en transició. Ara bé, si la zona servia per acotar el ritme gironí, era una bicoca per a Traoré (3/3 triples i 11 punts en el segon quart). Amb 39-28 (temps mort visitant a 2:42 de la mitja part) semblava que podia arribar el primer trencament, però Alleyne i la falta de precisió de Mendy en el tir mantenien el partit ben obert a la mitja part (42-37).

Nyam, nyam...

L’equip gironí no es va guardar la marxa més per a l’últim quart. La va posar tornant del vestidor, en defensa, i a partir d’aquí va jugar com va voler perquè del rigor defensiu en van sortir la barbaritat de 7 recuperacions i un munt de transicions. En cinc minuts el Guipúscoa només havia anotat quatre punts (56-41) i provava de tornar a la defensa individual a veure si aconseguia algun profit. Res de res. Mendy va trobar els triples per solucionar situacions d’atac posicional i un bloqueig i continuació de Colhado amb Núria Martínez van tancar el quart sentenciant el partit (68-48). Els últims deu minuts van servir per passar-s’ho bé amb més triples de Rosó, Núria Martínez, Romeo i Traoré, i més taps d’Alminaite amb registres des de MVP (16 de valoració en l’últim període).

15
punts d’Alleyne
en la primera meitat (13 en el segon quart) i només 2 en la segona (0+2).
16
recuperacions
són rècord de la història del club. L’Uni n’havia aconseguit 15 dues vegades.
La trajectòria tan bona a casa ens té mal acostumats i quan no ens surten 20 minuts esplèndids sembla que passi alguna cosa
Contra un rival que ha fet molta zona hem fet 89 punts, i això és molt positiu: proposi el que proposi el rival, estem en la nostra anotació habitual
En la segona meitat hem corregit, ajustat i apujat la intensitat. Els números finals parlen per ells mateixos. Ens ha costat, però no és un rival qualsevol
Voluntàriament no ens regulem, però a aquest nivell, quan jugues molt, el cap hi juga i no sempre està fi i ràpid
Èric Surís
Ens ha costat una mica, perquè elles tenen talent i pivots molt mòbils. Però hem fet una segona meitat molt bona
Rosó Buch
Hem jugat bé en atac i en defensa, sobretot en la segona meitat. En la primera hem tingut algun problema
Kristina Alminaite

El ‘play-off’ ja és una realitat

La victòria garanteix a l’Spar Citylift Girona una de les sis primeres posicions i, per tant, l’accés al play-off. Però en combinació amb els resultats d’ahir, l’Uni també s’assegura que ni en el pitjor dels accidents caurà més enllà de la quarta posició, cosa que només passaria si l’Uni perdés tots els partits i el Guipúscoa sumés set victòries (té un partit pendent). L’objectiu de l’Uni és, però, mantenir el segon lloc que l’eximiria de jugar la primera eliminatòria i li permetria donar alguns descansos a les jugadores més carregades de minuts... sempre que la continuïtat en l’Eurocopa no ho impedeixi.