ACB

El MoraBanc continua creixent (69-78)

Lliga Endesa. L’equip d’Andorra sotmet l’Iberostar, un rival directe en la lluita per accedir al «play-off», amb una actuació completíssima

En un partit molt seriós i molt ben treballat, el MoraBanc Andorra (12-9) ha superat 69-78 l’Iberostar Tenerife (11-10), un rival directe en la lluita per entrar al play-off i que en la primera volta ja havia perdut a la Bombonera. Jaime Fernández (18 punts) i Andrew Albicy (15 i 5 assistències) han estat els jugadors més destacats de l’equip de Joan Peñarroya, un MoraBanc que ja enllaça cinc victòries.

Els tricolor han entrat amb bon ritme ofensiu, trobant punts en els primers segons de possessió amb Albicy i Iverson associant-se bé (8-12), per bé que mica en mica ha anat perdent verticalitat. Els locals, sempre atents en defensa, s’han refet i han anul·lat la fluïdesa del MoraBanc, que també patia per contenir les transicions del rival (16-14). En el segon quart, des de la defensa, l’equip ha recuperat l’espurna ofensiva (16-21), amb els primers bons minuts de Jaime Fernández, però l’Iberostar, que ràpidament ha disposat de tirs lliures, ha tornat a dominar, ara amb un Ponitka molt incisiu (33-28). Amb la inspiració d’Albicy l’Andorra ha anat al descans manant (35-38).

Tornant, Jaime Fernández ha sortit molt endollat, anotant deu punts en quatre minuts i assistint Jankovic perquè n’anotés cinc més (45-53, 25’). Els locals han acusat el cop, si bé les rotacions d’uns i altres no han permès els tricolor treure més avantatge (50-59, 30’). Però defensivament l’equip havia crescut molt, sabia què es portava entre mans, i amb la direcció d’Albicy i els punts de Sanè ha apuntat directament a la victòria en l’obertura de l’últim quart (52-68, 34’). Un triomf merescudíssim i que, des de la seriositat i malgrat l’empenta local, en cap moment ha perillat.

El proper partit de l’equip andorrà serà diumenge (12.30 h) a la pista del Betis.