FEB

Buscant fer el salt

L’Spar Citylift intentarà injectar més físic i talent a la plantilla per destronar l’Avenida

Ha renovat el tècnic i tres jugadores i s’ha comunicat a Oma que s’hi compta

Encara que hi hagi estat a prop algun cop (supercopa i primer partit de la final), el 0-6 contra l’Avenida enguany posa en relleu la inferioritat de l’Spar Citylift, en relació amb el seu màxim rival. L’equip gironí ha igualat el seu millor balanç en la fase regular de Lliga Femenina (23-3), ha tingut a tocar el passi a les semifinals de l’Eurocopa i ha disputat tres finals –supercopa, copa i lliga–, però li han faltat alguns arguments per fer el “passet més” a què sempre fa referència Cayetano Pérez, el president, per aspirar a tornar a alçar un títol dels grans. La parcel·la tècnica els té detectats i ha posat fil a l’agulla per tal de corregir-los durant els mesos d’estiu.

Continuïtat i baixes

La consolidació del projecte li ha permès moure’s de pressa, molt més del que solia ser habitual. Tant és així, que ja té molta feina avançada en la planificació. Ha prorrogat el contracte del tècnic, Èric Surís, i de tres pilars de la plantilla com Rosó Buch, Núria Martínez –renovada, en el seu cas, fins al 2020– i Nádia Colhado. També té contracte Helena Oma, cedida en la segona part del curs a la Seu d’Urgell i on va rendir-hi a un nivell òptim. El Cadí volia que hi tornés, però no serà així. El club gironí hi compta, i així ja se li ha comunicat personalment. És la quarta peça del curs 2018/19.

De la resta que va cloure el curs diumenge a Fontajau, només hi ha l’interrogant de Laura Roig, amb la qual es vol parlar per veure quines són les seves intencions. A l’Uni li agradaria que continués. Les altres, llevat de canvi de rumb ara mateix improbable, no tornaran a Girona. En algun cas, perquè no han respost al que es pressuposava (Alminaite i Romeo); en d’altres, la seva cotització ha fet impossible poder-les retenir –Mendy ha rebut ofertes de França molt suculentes, com la de Villeneuve d’Ascq, i Evans ja ha trobat destinació, tot i que no ha transcendit–; i Conde i Traore tenen difícil encaix en el projecte del proper exercici. En el cas de la madrilenya, perquè ambiciona molts minuts i aquí no els hi podrien garantir. Amb el final de temporada que ha fet, no li faltaran pretendents.

Més quilos

La idea primordial amb la qual treballa el club és la de posar més envergadura i quilos a la pintura. No és fàcil pel condicionant d’extracomunitaris –Colhado ho és i l’Spar Citylift vol destinar l’altra plaça a una peça exterior– i perquè la jugadora nacionalitzada de qualitat és molt i molt cara. L’Avenida les té, però el potencial econòmic de les dues entitats no és, ni de bon tros, el mateix. La troballa d’Evans, amb passaport eslovè, va fer-ho quadrar tot el curs passat, però no sempre tot surt tan rodó.

El club té clar que li fan falta quatre pivots per poder mirar als ulls l’equip castellà, en els cara a cara. I la idea amb la qual treballa és confeccionar un joc interior amb una cotonou, que tan sols podria jugar a LLF. A Europa, no hi tindria lloc, ja que se la considera extracomunitària. Per acompanyar Colhado, es faran tres fitxatges: una quatre europea, una pivot estatal de rotació i la cotonou tan sols per a competició FEB.

La línia exterior

Per fora, les faves estan més comptades. Amb tres peces tancades (Martínez, Rosó i Oma) i l’interrogant de Roig, es treballa en dues incorporacions i amb un perfil molt definit. Per una part, i davant els problemes notoris en la direcció quan Núria Martínez ha estat a la banqueta –això ha obligat el tècnic a fer-la jugar més minuts del compte, en els grans partits–, s’està a la recerca d’una peça amb experiència que agafés amb garanties el timó si la situació ho requerís. L’altra plaça, reservada per a una alera extracomunitària, seria una jugadora, que també pogués actuar en la posició de quatre per ajudar en posicions interiors a Europa, on s’hi anirà inicialment amb només tres interiors. Es recuperaria la idea de la temporada passada, amb una peça de perfil Hampton. Llavors, aquesta idea va frustrar-se per la lesió de l’alera nord-americana al seu genoll esquerre.

RENOVACIONS

Queda pendent resoldre el cas de Roig. Excepte sorpresa, la resta no continuarà

JOC INTERIOR

Es pensa en quatre pivots, i una ‘cotonou’ que només jugués en la Lliga Femenina

EXTRACOMUNITÀRIA

Una plaça és per a Colhado i l’altra serà per una alera americana, de ‘perfil Hampton’

L’Eurocopa, l’elecció europea

La condició de subcampió garanteix, segons les bases de competició, plaça per a l’Eurolliga a l’Spar Citylift. Però el club gironí té la intenció de renunciar-hi, com ja va fer la temporada passada, per tornar a prendre part en l’Eurocopa, una competició en la qual se sent més còmode i, objectivament, té més possibilitats d’arribar lluny. A més, tal com té ideada la plantilla, amb una cotonou per actuar només en la competició estatal, patiria molt en la màxima categoria, sortint-hi amb una bateria de només tres pivots. En l’Eurocopa, i especialment en la primera fase, no és un aspecte tan determinant.

El parèntesi estival serà més llarg del que és habitual per la celebració del campionat del món femení, que es disputarà a Tenerife del 22 al 30 de setembre. Encara no hi ha aprovades les bases de competició de la propera temporada, però és més que probable que la Lliga Femenina arrenqui a mitjan octubre. El teló s’aixecarà uns dies abans amb la celebració de la supercopa, que disputaran l’Avenida i l’Spar Citylift a Würzburg. Serà el retrobament dels dos equips i una bona oportunitat per calibrar forces després d’un estiu en què hi haurà força cares noves en un bàndol i en l’altre. En les de Salamanca, caldrà veure qui és el tècnic que assumeix el repte de substituir Miguel Ángel Ortega a la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)