FEB

Insisteixen amb Hampton

Lliga Femenina. L’Spar Citylift torna a apostar per l’alera nord-americana, que es va lesionar greument en un genoll l’estiu passat quan ja havia signat pel club gironí

Que l’Spar Citylift està treballant en el curs que ve fa força temps és una evidència. Durant les últimes setmanes –mesos, en alguns casos–, el club ha anunciat renovacions, tant del tècnic, Èric Surís, com de jugadores de pes. La idea era mantenir l’esquelet de la plantilla i, a partir d’aquesta continuïtat, completar el trencaclosques amb peces que li permetin fer el tan desitjat salt de qualitat.

Ahir al migdia, va anunciar-se el primer reforç per a la temporada 2018/19. És Keisha Hampton, una alera nord-americana (1,88 m, 1990) que ja va tenir lligada fa un any –va fer oficial, fins i tot l’acord–, però que no va arribar a venir ja que es va lesionar greument al cartílag del genoll esquerre l’estiu passat quan jugava a WNBA (Chicago Sky). Tant és així que no ha acabat jugant enlloc enguany, a Europa. S’ha quedat als Estats Units i ara confia a trobar alguna destinació en la lliga nord-americana, abans de venir a Girona. Tot i el període d’inactivitat, no hi ha dubtes en la parcel·la tècnica sobre la seva recuperació i estan convençuts que exercirà d’element diferencial, tant en Lliga Femenina com a l’Eurocopa.

Punts i físic

Amb la idea de roster amb què treballa l’Spar Citylift, el rol de Hampton és capital. La seva capacitat física li permet aguantar el cos a cos al pal baix –un aspecte amb què es patia enguany, i especialment amb Elonu (Avenida)– i, si la situació ho requereix, actuar en la posició de quatre. A Europa, ho haurà de fer més, ja que es té la intenció de sortir-hi únicament amb tres pivots. La quarta, que seria Cotonou, jugaria la Lliga Femenina i prou.

Però més enllà d’això, la seva gran virtut és la facilitat anotadora, sigui a través de la penetració –rapidesa de cames per escapar-se de rivals de perfil similar en situacions d’1x1– o des de la llarga distància. En el darrer curs que va jugar a Israel, va enfilar-se fins a un 50,3% tirant-ne quasi cinc per partit. A Girona, el que s’espera d’ella és que garanteixi punts i que ajudi a desencallar situacions de col·lapse i en el rebot. La seva presència, en minuts i pes específic, xocava amb la projecció que volia tenir María Conde. Per això, la madrilenya no continuarà i buscarà un lloc on pugui tenir un paper preponderant. Amb Hampton, ja hi ha quatre peces confirmades en el joc exterior. Les altres són Núria Martínez, Rosó Buch i Helena Oma. Per dins, només hi ha Nádia Colhado. Hampton i Colhado ocupen les places extracomunitàries.

Formada a la Universitat DePaul, ha militat cinc anys a Europa en quatre països diferents, per bé que no ha pogut disputar en cap una competició europea.

LA DADA

50
partits
en l’WNBA ha disputat Hampton, entre Minnesota Lynx (31, quatre de ’play-off’) i Chicago Sky (19), amb poc pes.
Keisha Hampton
Alera 1,88 m
Filadèlfia, EUA 22-02-1990
Trajectòria
2008-2012 DePaul (NCAA)
2012/13 SK Cesis (LET)
2013/14 Saarlouis Royals (ALE)
2014/15 Dunquerque Malo (FRA-2)
2015/16 Bnot Hertzeliya (ISR)
Minnesota Lynx (WNBA)
2016/17 Bnot Hertzeliya (ISR)
Chicago Sky (WNBA)
2017/18 no juga enlloc
2018/19 Spar Citylift Girona
Israel 2016/17
Punts 19,8
Tirs de 2 50,3% (86/171)
Tirs de 3 50,6% (44/87)
Tirs lliures 81,1% (73/90)
Rebots 6,7
Assistències 2,5
Recuperacions 1,8
Pilotes perdudes 3,2
Minuts 31,5
Partits 19
Valoració 21,8

LA FRASE

Al principi, per l’any en blanc que ha passat, potser li pot costar, però hi confiem moltíssim. És una jugadora molt i molt completa
Pere Puig

Els rivals del júnior en l’estatal

A partir d’aquest diumenge, el Citylift GEiEG Uni Girona disputarà la fase final de l’estatal júnior femení, a Huelva. L’equip dirigit per Eloy Acedo, que va acabar en tercera posició el campionat de Catalunya el cap de setmana passat, està enquadrat en el grup D. L’estrena serà diumenge contra l’Avenida (19.30 h). L’endemà se les haurà amb l’Horta Godella, campió valencià (19.30 h), i tancarà la primera fase dimarts, contra l’Adareva Tenerife (19.30 h). Els tres primers del grup tenen bitllet per als vuitens de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)