FEB

Patint també valen

LEB Or. La defensa en l’últim quart propulsa el Prat, que se sobreposa a la baixa d’Ortega i a un dia gris en atac

PRAT 57 VALLADOLID 49

CB PRAT (2):Pérez (12), Blanco (6), Agada (16), Martí, Cate –cinc–; Johnson (2), Andriuskevicius, Portuguès (3), Blanch (16) i Campbell (2). 12/34 de 2, 7/22 triples (3 Blanch, 2 Pérez i 1 Blanco i Portuguès), 12/16 tirs lliures, 31 rebots (8 Cate), 8 assistències (3 Pérez) i 62 de valoració (18 Pérez i Blanch).VALLADOLID (0):Wade (6), Gantt (12), Alvarado (12), Barnes i Kok –cinc–; Reyes, Uta (4), Astilleros, Graham Bell (7) i De la Fuente (6). 13/42 de 2, 7/17 triples (4 Gantt, 2 Alvarado i 1 De la Fuente), 2/6 tirs lliures, 38 rebots (12 De la Fuente), 6 assistències (3 Alvarado) i 33 de valoració (13 Alvarado).PARCIALS:10-15, 13-14 (23-29); 14-12 (37-41) i 20-8 (57-49).

Lluny del passeig de fa dos dies, el Prat va patir, ahir, el que no està escrit per desfer-se del Valladolid, retenir el factor pista i situar-se a un sol pas de les semifinals. Amb l’afegitó de la baixa de Pep Ortega –fractura a l’índex, patida en el primer duel–, els potablava van requerir de la seva millor versió defensiva per capgirar la decoració en l’últim quart.

L’equip castellà va sortir molt centrat i, amb defenses alternatives –en especial, zona 2-3–, va desactivar l’atac del Prat, especialment desencertat des del triple (12-21, 13’). La sortida de Blanch va dotar del punt d’inspiració que li calia per no perdre excessivament de vista el rival a l’equador (23-29).

Tornant dels vestidors, els d’Arturo Álvarez van intensificar la defensa i el Valladolid va començar a perdre fluïdesa. Amb tot, Alvarado els mantenia per davant (37-41 al final del tercer quart). Però, en l’últim, els visitants, ofegats, van perdre bous i esquelles. I primer Blanco i després la feina d’Agada –8 punts els últims sis minuts– van capgirar el resultat i van col·locar el 2-0.