FEB

Bea Sánchez, la segona

Lliga Femenina. L’Spar Citylift anuncia el fitxatge de l’alera pivot, una de les interiors estatals més consolidades. Ha militat les últimes cinc temporades en l’Uni Ferrol

L’Spar Citylift va fer oficial ahir el segon reforç de cara al curs 2018/19. Després de lligar Keisha Hampton, ha tancat ara un acord per un any amb Bea Sánchez. L’alera pivot de Cadis arriba a Girona en un moment àlgid de la seva carrera, ja refermada com una de les pivots de referència en la Lliga Femenina –no només entre les estatals– i havent-se fet un lloc en les últimes cites de la selecció estatal. Es tracta, doncs, d’una incorporació de qualitat més que contrastada i que hauria d’ajudar a fer un salt a la pintura.

Amb Sánchez (1,90 m, 1989), el joc interior ja comença a tenir una mica de forma. Fins ara només hi havia Nádia Colhado, la cinc titular. La idea amb què treballa la parcel·la tècnica és que la gaditana sigui, d’entrada, peça de rotació. Això no treu que pugui assumir galons si fes falta. Per completar la bateria interior, l’entitat està buscant una quatre europea i una cotonou que jugaria només Lliga Femenina. El moviment és la demostració de la voluntat de l’Uni per enfortir el fons d’armari. Per fora, hi ha lligades Núria Martínez, Rosó Buch, Keisha Hampton i Helena Oma, a qui se li va comunicar que s’hi compta.

Creixent cada any

Bea Sánchez ha anat cuinant tota la seva carrera a foc lent. Sense pressa, però tampoc sense pausa. Ha anat cremant etapes, fent petits passos endavant cada temporada fins a erigir-se en una jugadora de referència a Lliga Femenina. A l’Uni Ferrol –hi ha disputat sis temporades en dues etapes, les últimes cinc ininterrompudes–, ja tenien assumit que enguany era molt complicat retenir-la i, de fet, la setmana passada ja es va acomiadar entre llàgrimes de l’entitat gallega, amb qui va pujar a l’elit (2013/14) i ha arribat dos cops consecutius a semifinals del play-off. En tot aquest període, sempre tenint Lino López de tècnic, ha anat millorant els seus números i, el més meritori, ampliant els seus registres. De sempre, ha destacat per la seva agilitat, fortalesa i capacitat per anotar a prop de cistella. Però en els dos últims cursos ha millorat de forma substancial el tir de tres punts –dels 1,1 intentats el 2015/16 als 3,3 en l’actual, amb un 35% d’encert–, un fet que li permet obrir el camp i ser útil en qualsevol de les dues posicions interiors. Aquí, jugarà sobretot al quatre.

Tot plegat no va passar inadvertit a Lucas Mondelo, que la va cridar per a la selecció espanyola absoluta en l’europeu passat. Hi va guanyar l’or amb un paper molt secundari (5,8 minuts en 5 partits) i també ha estat convocada en les dues finestres FIBA del curs passat. Anys enrere (el 2007) havia estat subcampiona d’Europa amb la sub-18, en un combinat en què també hi figuraven, entre d’altres, Marta Xargay i Alba Torrens.

Ara considera que ha de fer un pas més en la seva trajectòria, i a l’Spar Citylift no tan sols disposarà de la possibilitat de pugnar pels títols, sinó que tastarà per primer cop la competició europea.

LA DADA

20
punts
amb 4/9 triples va anotar Bea Sánchez en l’últim cara a cara amb l’Spar Citylift, amb triomf gironí al gener (68-90).
Bea Sánchez
Alera pivot 1,90 m
Rota (Cadis) 20-12-1989
Trajectòria
2007-2009 Uni Cajacanarias (LF2)
2009/10 Avilés (LF2)
2010/11 Uni Ferrol (LF2)
2011-13 Bembibre (LF2 / LF)
2013-18 Uni Ferrol
2018/19 Spar Citylift Girona
Lliga Femenina 2017/18
Punts 10,9
Tirs de 2 48,3% (83/172)
Tirs de 3 34,3% (34/99)
Tirs lliures 77,6% (59/76)
Rebots 6,3
Assistències 2,6
Recuperacions 1,0
Pilotes perdudes 2,0
Faltes rebudes 3,3
Minuts 33,5
Partits 30
Valoració 14,8

LA FRASE

Ha picat molta pedra fins arribar a ser internacional. És treballadora, i segur que arribarà amb ganes i il·lusió
Pere Puig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)