ACB

Miracle verd-i-negre

Lliga Endesa. La Penya certifica la permanència després d’aconseguir la setena victòria en els últims vuit partits, una remuntada per a la història

Si un dia algú diu que mai ha viscut un miracle, és que no és aficionat al bàsquet ni a la Penya, tingui fe o no. D’aquí uns anys els seguidors verd-i-negres podran dir allò de “jo hi era i ho vaig viure; va passar de veritat”. I cap d’ells ha hagut d’anar a Montserrat a peu -com faran alguns seguidors que ho havien promès- ni a Lourdes a posar un ciri. D’aquí uns anys es recordarà aquell miracle que el curs 2017/2018 va protagonitzar un històric com el Joventut que només havia guanyat quatre partits en les primeres 24 jornades, que encadenava 13 derrotes consecutives, que era cuer a l’ACB i que necessitava una gesta impensable. Esportivament estava mort. I la gent també recordarà que un tal Laprovittola va ser l’heroi, que un tècnic –Carles Duran– fet a la casa salvaria el club del seu cor i que un nord-americà, el nom del qual alguns recordaran vagament –Conger–, donaria l’energia que feia falta a un equip moralment enfonsat. I va ser aquí, en el canvi de dinàmica en què es va fer el miracle, derrotant el Gran Canària en la pròrroga. El partit després del robatori al Palau contra l’Obradoiro. I aquell va ser el punt d’inflexió. Qui creia realment en la salvació? Ningú. Amb tot això el més curiós és que al Joventut fins i tot li hauran sobrat les últimes dues jornades, en què ja no s’hi jugarà res. El Palau es va fondre en una festa. Una festa amb els seus ídols, amb el gran capità Ventura, una colla de joves del planter i uns estrangers compromesos amb la causa. Ara la Penya no només guanya sinó que fa un joc atractiu i molts aficionats marxaven ahir cap a casa, satisfets, amb el cava a la nevera, però amb ganes que això no s’acabi. La reivindicació era clara: ara que ens ho estàvem passant tan bé...

Sempre sota control

I la salvació es va certificar matemàticament ahir després de superar un Fuenlabrada que està vivint una mala ratxa –nou derrotes seguides– que pràcticament el deixarà fora del play-off. La Penya no va fer el seu millor partit tot i que en el primer quart va ser capaç de realitzar una exhibició defensiva en tota regla. Els madrilenys només havien anotat dos punts en els primers cinc minuts (11-2) i la diferència va créixer fins a 18 punts ja en els primers compassos (25-7). Però va aparèixer el talent individual del Fuenlabrada. Van augmentar la intensitat i Smits –el jugador del Barça cedit al Fuenlabrada–, Popovic i Eyenga van encarregar-se de posar-hi emoció. A tres minuts del final, triple de Popovic (81-87 a 3:13). Però a la Penya no li va tremolar el canell, va incrementar el nivell defensiu i va rematar la feina. La festa al Palau començava. Ara toca reflexionar i procurar que no es repeteixi la història, perquè de miracles cada dia costa més de veure’n. I a la Penya ja han gastat el seu.

JOC COL·LECTIU

6
jugadors
de l’equip van fer una valoració de més d’11 i cinc d’ells van anotar més de deu punts

Carles Duran i les ironies del destí

El tècnic va ser acomiadat de Bilbao el 19 de novembre -jornada 9- després de perdre a Múrcia. El seu equip era quinzè amb tres victòries i sis derrotes. Ironies del destí, Duran va viure ahir a la mateixa hora la salvació de la Penya i el descens del Bilbao a la LEB. El temps ha posat cadascú al seu lloc i el que està clar és que a Bilbao van tenir poca paciència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)