Eurolliga

Engranatges a punt

Eurolliga. El CSKA, el Madrid, el Fenerbahçe i el Zalgiris afronten la final a quatre en dinàmica guanyadora i amb els pals de paller disponibles

Arriba el moment àlgid del curs en el bàsquet europeu i tots els aspirants fa dies que fan mans i mànigues per afrontar la cita en òptimes condicions. Tots han passat vicissituds i maldecaps durant la temporada en més o menys mesura, però ahir es van plantar a Belgrad amb el vestit de gala i un full de serveis impecable en la competició estatal en les últimes tres setmanes. Els quatre equips ho han guanyat tot des del play-off d’Eurolliga de finals d’abril i han acabat primers en les fases regulars de les seves lligues. A partir de demà, intentaran regnar a Europa.

Les lesions

El CSKA, primer durant el curs (24-6), ha viscut amb neguit l’últim mes. Les lesions de De Colo i Hines el van deixar molt minvat en la sèrie de quarts contra el Khimki i, tot i accedir a la final a quatre amb un 3-1, no va obtenir cap victòria per més de 6 punts de diferència. Tots dos hi seran, i els vermells respiren perquè es tracta del principal anotador (16,9) i del líder defensiu. De fet, van reaparèixer el cap de setmana a Perm, on l’equip es va assegurar el primer lloc en la VTB amb un triomf plàcid (76-111). El contrapunt per als russos és la lesió de Westermann. Ahir es va fer oficial que el base es perdrà la final a quatre. De fet, ja va ser intervingut a Alemanya del disc intervertebral.

Però ningú ha estat tan masegat com el Madrid, el rival en la semifinal. A Belgrad, però, Laso disposarà de tots els efectius llevat de Kuzmic. Randolph va reaparèixer dissabte a Múrcia i Campazzo ho podria fer demà en la semifinal si la situació ho requerís. Tot just fa un mes que va ser operat del genoll esquerre. Sigui com sigui, el retorn de Llull i el fet d’haver superat l’escull del Panathinaikòs a quarts amb el factor pista en contra han reactivat l’equip blanc, que, amb el primer lloc assegurat en la Lliga Endesa, ha pogut repartir minuts en els darrers partits. Així i tot, hi lliga onze triomfs.

Preparant-se

Ni el Fenerbahçe ni el Zalgiris han tingut imponderables físics de consideració i la seva feina l’últim mes s’ha centrat a posar-se a punt per a la final a quatre. L’equip turc, el campió vigent, ha fet el ple en la lliga del seu país en l’últim tram (5-0). En les darreres jornades i amb la primera posició al sarró, Obradovic ha donat descans a pals de paller. El cap de setmana passat, a Datome. En la mateixa situació s’han trobat a Kaunas, que ha fet 6-0 des del play-off contra l’Olympiacòs. El cap de setmana va iniciar el play-off pel títol (95-70, contra el Nevezis) i cap dels seus titulars va passar de 20 minuts.

DADES

2
partits
tan sols ha jugat el CSKA les últimes tres setmanes, des que es va classificar, el que n’ha jugat menys. El Madrid i el Fenerbahçe, 5, i el Zalgiris, 6. Cap d’ells ha perdut.
12a
final a quatre
per a Viktor Khriapa (i dos títols), el que n’ha jugat més en la història. El segon és Theo Papaloukas, amb nou.
0
jugadors
del Zalgiris han disputat mai una final a quatre, tot i que el tècnic, Saras Jasikevicius, l’ha guanyat quatre cops amb tres equips diferents.

La Penya, en el torneig júnior

L’activitat a Belgrad ja arrenca avui amb la primera jornada del torneig júnior. Enguany, amb presència catalana ja que el Divina Joventut es va guanyar el dret a participar-hi imposant-se en el torneig júnior de l’Hospitalet el gener passat. Els verd-i-negres estan enquadrats en el grup B, amb el Bayern de Munic, l’Stellazzurra de Roma i l’Estrella Roja. Precisament avui debutaran contra el combinat serbi (15 h, Esport 3). En el grup A hi ha el Madrid, el Lietuvos Rytas, el CFBB París i el Mega Bemax. Tots els partits de la primera fase es disputaran al Pionir. Els campions de cada grup accediran a la final, aquest diumenge (10 h) a l’Stark Arena, escenari de la final a quatre. La Penya, que ja va guanyar el títol europeu el 2012 amb Alberto Abalde d’MVP, arriba a la cita després de ser segona en l’estatal. Va perdre la final contra el Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)