FEB

Final a quatre per pujar

LEB Or. La FEB aprova els nous sistemes de competicions, i l’equip que acompanyarà el vencedor de la lliga regular a l’ACB es decidirà en un cap de setmana. A LEB Plata es confirmen els dos grups (est i oest)

L’assemblea general de la Federació Espanyola de Bàsquet va aprovar ahir els nous sistemes de competició per a la LEB Or, la LEB Plata i la Lliga Femenina, uns formats que entraran en vigor a partir de la temporada 2018/19.

En el cas de la LEB Or, la gran novetat és que a banda del campió de la fase regular obtindrà una plaça per pujar a l’ACB el vencedor d’una final a quatre (1 i 2 de juny) en què participaran els guanyadors d’un play-off de quarts de final al millor de cinc partits que jugaran els equips classificats del segon al novè lloc. L’altre gran canvi és que en comptes de dos equips seran tres els que baixin a LEB Plata. Quant a la segona lliga de la federació, s’amplia el nombre d’equips de 16 a 24, que es dividiran en dos grups de dotze per situació geogràfica (est i oest). Després d’una primera fase a doble volta, els sis primers de cada grup s’agruparan i jugaran una segona fase (arrossegant resultats) en què el campió pujarà a la LEB Or, juntament amb els dos guanyadors d’una última fase d’ascens. Mentrestant, els sis últims equips de cada grup jugaran una segona fase (també arrossegant resultats de la primera) i els sis últims classificats baixaran a EBA.

Els vuit millors

En Lliga Femenina es continuarà amb una lliga de catorze equips i les dues grans novetats són que la copa la jugaran els vuit primers classificats al final de la primera volta i que el play-off, amb els quarts, les semifinals i la final al millor de tres partits, també el jugaran vuit equips i no sis com fins ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)