FEB

Guanyar a Melilla, empresa complicada

LEB Or. El rival de l’ICL Manresa en la final, molt sòlid, només ha cedit sis partits dels 21 que ha jugat a casa

L’ICL Manresa té demà (21 h, Esport3) la primera oportunitat de recuperar el lloc a l’ACB que va perdre el 26 d’abril de l’any passat a la pista de l’Unicaja. Serà a quaranta-cinc minuts de vol de Màlaga, a Melilla, en un camp on enguany només han guanyat cinc equips i on els bagencs van perdre en la segona jornada de la fase regular (68-66).

Equip compacte

El conjunt dirigit per Alejandro Alcoba hi ha guanyat 15 dels 21 partits que hi ha jugat, al pavelló Javier Imbroda, i n’ha perdut cinc en la fase regular –Breogán, Força Lleida, Corunya, Oviedo i Prat– i un (Prat) en el play-off.

Ha quedat clar en l’obertura de la final, és un equip defensivament ben armat que treballa amb insistència la pressió a la pilota en el perímetre, que difícilment es descompensa –només dues derrotes per més d’11 punts en el conjunt de la temporada– i que, com es va veure al Congost, on van tenir la possibilitat de guanyar els dos partits (83-76 en la pròrroga i 76-74), té molt ben localitzats els seus punts d’equilibri (Rodríguez, Kapelan i Guerra). L’ICL arriba a Melilla amb un 2-0, però tindrà molta feina. Li caldrà mantenir el balanç assistències-pèrdues dels dos primers partits, magnífic en un escenari de pressió com l’actual (16,5 a 10,5), i millorar el percentatge de tres punts –a Palència va liquidar la semifinal amb un 12/24 en el tercer partit després d’un 16/43 en els de casa–. Li caldrà criteri, defensa i encert en dosis altes, i una bona lectura i gestió dels moments per estar preparat si es dona el cas que el Melilla trontolla.

Pantalla al Nou Congost

Els aficionats manresans que ho desitgin podran seguir demà en directe el partit a través d’una pantalla gegant que es col·locarà al Nou Congost.

6
derrotes
del Melilla aquesta temporada al seu pavelló, on acredita un 12-5 en la fase regular i un 3-1 en el ‘play-off’.
14,5
pilotes perdudes
en els dos partits al Nou Congost de l’equip nord-africà. En la lliga en perdia 11,4 i en els quarts i semifinals, 10,8.
28%
en triples
de l’ICL en la final: 7/31 en el primer partit (83-76) i 8/22 en el segon (76-74). Entre els quarts i les semifinals, 34%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)