ACB

Pesic, una temporada més

Lliga Endesa. El FC Barcelona Lassa va fer oficial ahir la renovació de l’entrenador balcànic, i dona continuïtat a la segona etapa del tècnic iniciada el febrer passat amb el títol de copa

Svetislav Pesic (Pirot, 1949) entrenarà com a mínim una temporada més el FC Barcelona Lassa. L’acord, fet oficial ahir, s’ha anat embastant en l’últim mes, si bé no ha estat fins als darrers dies que s’ha pogut concretar, i en què ha estat decisiva la intervenció del president del club, Josep Maria Bartomeu. La temporada 2018/19 serà el segon capítol de la segona etapa del tècnic serbi al capdavant de l’equip blaugrana, una tasca que va començar el febrer passat quan va arribar per substituir Sito Alonso.

Paraula de Bartomeu

La continuïtat de Pesic s’ha anat gestant en les últimes setmanes. De les reserves inicials, la direcció tècnica de la secció va anar tombant cap al convenciment que el dia a dia amb l’entrenador nacionalitzat alemany era el que necessitava l’equip, una plantilla coixa i mancada en diversos aspectes però que amb ell ha rendit sempre vorejant el seu llindar màxim. Paral·lelament, els acostaments que es van fer per assaltar el fitxatge de Sarunas Jasikevicius van descartar-ne el fitxatge perquè els requeriments del tècnic lituà pel que fa a la plantilla excedien les possibilitats a curt i mitjà termini de la secció. Coneguts els plantejaments de Jasikevicius i veient com anaven les coses amb Pesic, les ordres de Josep Maria Bartomeu van ser unidireccionals: renovar el serbi. Tot estava sincronitzat perquè la setmana posterior a l’eliminació en les semifinals es definís i s’anunciés l’acord, però el fet es va endarrerir per les peticions de Pesic, no només quant a la configuració de la plantilla i el concepte d’equip, sinó també perquè l’entrenador demanava dues temporades de contracte. Amb la intervenció de Bartomeu dimecres passat, la negociació es va desencallar i ha acabat arribant a bon port.

Espatlles amples

La presència de Pesic a la banqueta és avui un punt d’equilibri en l’espiral d’indefinició que significa la secció d’uns anys ençà.

Tingui el que tingui entre mans, Pesic no busca excuses i sap que la mesura del Barça obliga sempre a guanyar. Coneix el club i, ho vulgui o no, és un escut per als despatxos i un aglutinador de pressió que allibera directius i jugadors. Uns jugadors que el respecten; perquè, si bé es queixen –tots els jugadors ho fan–, saben que quan acaba la temporada són millors jugadors de com l’han començada i que, amb el punt de sort just i necessari, també hauran guanyat algun títol.

En l’equació amb les variables Barça i Pesic, l’equip ha guanyat 119 partits i n’ha perdut 43 entre lliga i Eurolliga (73%), i el botí és de cinc títols en dos anys i mig: una Eurolliga (2003), dues lligues (2003 i 2004) i dues copes (2003 i 2018).

5
títols
de Pesic en dues temporades i quatre mesos al Barça: 2 lligues, 2 copes i 1 Eurolliga.
Estic molt content. No em sento només un entrenador, sinó un home de club, i puc ajudar l’equip i la secció a fer un pas endavant
He vist molta il·lusió i ganes per fer les coses bé, i la bona sintonia, també amb l’afició, fa augmentar la motivació
Svetislav Pesic
Volíem continuar el treball fet des que va arribar, i per això confiem en Pesic i en tot el cos tècnic
Nacho Rodríguez
MÀNAGER GENERAL

Pau Gasol: “Navarro mereix sortir per la porta gran”

Dijous de la setmana passada, Albert Soler i Nacho Rodríguez van tenir una reunió amb Juan Carlos Navarro en què van traslladar al capità blaugrana la possibilitat de deixar les pistes i passar a formar part de l’organigrama tècnic del club. En el contracte que vincula Navarro al Barça fins al 2027 signat la temporada passada, s’estipula que la decisió de retirar-se, a menys que el mateix Navarro ho decideixi, ha de ser consensuada entre el jugador i l’entitat, i en aquest sentit les dues parts tornaran a reunir-se pròximament. L’escorta de Sant Feliu, que fa quinze dies va complir 38 anys i que en fa més de 20 que és al club, es veu preparat per jugar una temporada més [seria la 21a amb el primer equip]. Ahir, en la presentació de l’edició d’aquest any de la seva acadèmia d’estiu, Pau Gasol es va pronunciar al respecte: “Navarro mereix sortir del Barça com Andrés Iniesta. Mereix aquest respecte, sortir per la porta gran i no per la porta del darrere.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)