ACB

El Barça s’interessa per Malcolm Delaney

Lliga Endesa. Pesic i el base, que té un excel·lent cartell en l’Eurolliga, van guanyar la lliga amb el Bayern el 2014

El FC Barcelona Lassa voldria que el retorn de Malcolm Delaney (1m90, 1989) a Europa passés pel Palau Blaugrana i a tal efecte ha contactat ja amb els representants del base nord-americà per emprendre el seu fitxatge.

El jugador és agent lliure després que els Hawks d’Atlanta, on ha jugat les dues darreres temporades, no hagin exercit la possibilitat de renovar-lo, però la seva contractació no és fàcil. Jugador de qualitat diferencial, el seu elevat preu (tres milions bruts per temporada) s’accentua perquè encara hi ha força clubs d’Eurolliga amb la posició de base per completar i amb poder adquisitiu suficient per abordar la seva incorporació (Fenerbahçe, CSKA, Olympiacòs, Khimki, Milà). Fa dos anys, abans d’anar a l’NBA, Delaney va liderar el Lokomotiv de Georgios Bartzokas i Víctor Claver cap a la final a quatre acreditant 16,3 punts (40% de 3) i 5,5 assistències en 32,8 minuts.

La sintonia amb Pesic

La gran inversió del Barça per a la temporada vinent serà reforçar la posició de base. Fitxat Kevin Pangos per dues temporades, i amb Thomas Heurtel amb contracte, la perspectiva de màxims del club es basa ara a incorporar Delaney. Per fer-ho disposa de la carta de Svetislav Pesic.

El tècnic i el base van coincidir la temporada 2013/14 en el Bayern, es van entendre de manera excel·lent i fruit de la relació els bavaresos van guanyar la lliga i van classificar-se per primera (i única) vegada en la seva història per al Top 16. Aquella temporada va ser la de l’eclosió de Delaney com a jugador de primer nivell (13,9 punts, 4,5 assistències i 6,3 faltes rebudes en 28,1 minuts en l’Eurolliga) i el respecte del de Baltimore per Pesic és total. Amb ells tres –el Barça projecta jugar molts minuts amb dos bases junts–, el perímetre el tancarien Kuric (acord total per dos anys), Ribas –negociacions per renovar ben encaminades–, Hanga i Claver, amb Aleix Font en dinàmica de primer equip.

Tomic i Moerman

Quant al joc interior, la clau de volta la tenen les renovacions de Tomic i Moerman. Pesic vol que continuïn , i ara és cosa del club arribar a un acord per renovar-los. En tots dos casos, el punt de partida és no garantir-los més d’una temporada. Amb Smits i Oriola amb contracte, l’estat de Séraphin una vegada es recuperi de la lesió al genoll serà un aspecte determinant a l’hora de donar forma definitiva al joc interior. Això i la continuïtat o no de Tomic i Moerman obriran la porta a un nou fitxatge interior.

Com Aleix Font, la idea avui és que Atoumane Diagné també estigui en dinàmica del primer equip.

Koponen, Vezenkov i Diagné

Dels jugadors que van acabar la temporada, el Barça tenia l’opció de prorrogar una temporada més els contractes de Petteri Koponen, Sasa Vezenkov i Moussa Diagné, però en tots tres casos ha decidit no fer-la efectiva. Koponen, concentrat amb la seva selecció, ha jugat dues temporades amb els blaugrana i només en la segona, amb Pesic, ha assolit una certa regularitat en el seu rendiment. Vezenkov, que com el finlandès juga avui amb la seva selecció, en aquest cas Bulgària, va ser fitxat fa tres temporades, i ni amb Pascual, Bartzokas, Sito ni Pesic ha fet el salt endavant. Quant a Diagné, fitxat al 2015 del Fuenlabrada, ha jugat cedit al MoraBanc la darrera temporada, club en el qual podria continuar, ja en propietat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)