Eurolliga

Horitzons estimulants més enllà del Palau

Eurolliga. Set dels deu jugadors que no continuaran al Barça Lassa ja han trobat equip, tres en la màxima competició continental i un a l’NBA

Deu jugadors i un entrenador dels que en algun moment de la temporada 2017/18 van pertànyer al FC Barcelona Lassa han deixat el club i encara amb una setmana de juliol al davant només tres d’ells continuen sense equip. L’estiu passat van ser onze jugadors i un entrenador els que van haver de deixar l’entitat, i quan va començar la temporada següent n’hi havia dos que continuaven esperant ofertes (Justin Doellman i Xavier Munford).

Tres futurs rivals

Les dues últimes temporades del Barça han estat particularment dolentes, i els canvis que hi ha hagut entre l’una i la següent seran pràcticament els mateixos. Amb tot, el destí de les baixes d’una i altra són significativament diferents.

Per exemple, enguany ja hi ha tres jugadors (Jackson, Moerman i Vezenkov) que han signat contracte amb un equip d’Eurolliga, cosa que l’any passat no va passar amb cap dels onze que van deixar l’equip –només va ocórrer amb Bartzokas (Khimki) i, ja amb la temporada en marxa, fugaçment amb Doellman (Anadolu)–. Han trobat un lloc en equips d’Eurocopa Reynolds i Diagné –en aquest cas, va passar a ser jugador en propietat del MoraBanc–, a més del tècnic que va començar la temporada, Sito Alonso. Els altres dos jugadors amb equip són Marc García, protagonista enguany del tradicional pont aeri estiuenc entre Barcelona i Fuenlabrada, i Rodions Kurucs, que ha complert el somni que tenia quan va fitxar pel Barça: anar a l’NBA. En la comparació, dels onze jugadors que van causar baixa l’estiu passat cinc van anar a equips d’Eurocopa (Renfroe, Eriksson, Perperoglou, Peno i Diagné), tres a equips de la Lliga Endesa (Oleson, Faverani i Hakanson), un a la Lega (Lawal) i els esmentats Doellman i Munford, que van començar sense equip.

Pendents del futur de Koponen –se l’ha relacionat amb el Bayern (Eurolliga)–, Sanders i Pressey, que la qualitat individual de la plantilla de la darrera temporada no era tan dolenta ho prova també que dels sis contractes signats només dos (Reynolds i Jackson) són només per a un any –Moerman i Vezenkov, dos; García, tres, i Kurucs, tres més un quart d’opcional.

Eurolliga
Sasa Vezenkov. Olympiacòs
Adrien Moerman. Anadolu Efes
Edwin Jackson. Buducnost
Eurocopa
Jalen Reynolds. Zenit
Moussa Diagné. MoraBanc
Sito Alonso. Cedevita
NBA
Rodions Kurucs. Nets
Lliga Endesa
Marc García. Fuenlabrada
Encara sense equip
Petteri Koponen
Rakim Sanders
Phil Pressey
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)