Eurolliga

El pivot de ferro és croat

Eurolliga. Renovat pel Barça fins al 2020, Ante Tomic, el jugador nascut fora de l’Estat espanyol que més partits ha defensat la samarreta blaugrana, només s’ha perdut 11 partits en sis temporades

Els tres primers partits de lliga de la temporada passada per una lesió muscular, un partit per sanció en l’Eurolliga de fa dues temporades per un cop de colze a Carroll i set partits més –cap de seguit– per petites molèsties.

Onze partits dels 456 possibles entre Eurolliga, lliga, copa i supercopa que ha jugat el FC Barcelona Lassa en les últimes sis temporades és el balanç d’absències d’Ante Tomic (2,17 m, 1987), renovat ahir fins al 2020 i que és el jugador nascut fora de l’Estat espanyol que més vegades ha defensat la samarreta blaugrana en partits oficials –amb els deu enfrontaments de Lliga Catalana que ha disputat, n’ha jugat 455 en total.

El pivot que no tenia sang és croat i és també el pivot de ferro, un jugador amb una classe tan distingida com de mal ubicar en el bàsquet actual. Traït per un llenguatge corporal que distorsiona la imatge que transmet, en les sis temporades que ha jugat amb el Barça Ante Tomic només ha pogut celebrar tres títols majors, la lliga del 2014 i les copes del 2013 i del febrer passat a Las Palmas, ja amb Svetislav Pesic a la banqueta. Infrautilitzat per Sito Alonso i menystingut per Georgios Bartzokas fa dues temporades fins que el grec no va tenir més remei que agafar-se al seu joc, la continuïtat del jugador de Dubrovnik té molt a veure amb la presència del balcànic a la banqueta, un tècnic, Pesic, que sempre ha mostrat predilecció i respecte pels cincs grans. “No pots guanyar títols només amb pivots grans, però tampoc pots fer-ho si no en tens”, recorda sovint Pesic, una síntesi que en gran mesura explica el migrat botí col·lectiu de Tomic al Barça.

La competència

Professional, educat i al·lèrgic als mitjans, el pivot que no tenia sang tindrà enguany una forta competència –amb Pesic a la banqueta Tomic va esmaixar-la 22 vegades en 22 partits de lliga i va esmicolar un tauler contra l’Estrella Roja–. A més d’ell, el Barça disposa d’Artem Pustovi i Kevin Séraphin en la posició de cinc, un rol que també poden dur a terme Chris Singleton i Pierre Oriola.

Confirmada la seva renovació, al Barça li falta ara definir el futur de Juan Carlos Navarro i completar el perímetre amb una última incorporació.

40
de valoració
és el sostre de Tomic en un partit de competició ACB, en la final de copa del 2015 contra el Madrid.
40
de valoració
és el sostre del pivot croat en partit d’Eurolliga, la temporada 2013/14 a la pista de l’Anadolu Efes.
445
partits
de 456 (97,6%) ha jugat Tomic entre Eurolliga (173/177), lliga (247/254), copa (15/15) i supercopa (10/10).

Heurtel, en la preselecció de França

Thomas Heurtel és entre els 18 preseleccionats per França per disputar els partits de classificació per al mundial del 2019 que es jugaran la segona setmana de setembre. Amb Eslovàquia (Kuric) eliminada dels partits de classificació per a l’europeu del 2021 que es juguen en les mateixes dates, els altres blaugrana susceptibles de ser cridats en la finestra FIBA són Smits (Letònia), Pustovi (Ucraïna) i Ribas, Oriola i Claver.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)