FEB

Un Barça a l’estil de l’NCAA

LEB Or. El filial blaugrana, el més jove de la categoria amb 19,5 anys de mitjana, té talents a qui volen polir sense precipitar el seu cicle formatiu

Onze jugadors d’entre 17 i 22 anys. Aquesta és la plantilla d’un Barça B que tindrà una mitjana de 19,5 anys, l’equip més jove de la categoria, i que està pensat per ser un equip a l’estil de la lliga universitària NCAA, on s’ha de complir un cicle de quatre anys des dels 18 als 22 anys.

En aquest sentit hi ha tres jugadors que ja compliran el seu tercer any sènior i que han de tenir un paper rellevant: Aleix Font, Atoumane Diagne, Pol Figueras i Max Esteban. Tot i que els tres primers estan en dinàmica del primer equip, teòricament Font –que arriba amb confiança després de l’extraordinari europeu que ha fet– i Diagne –depenent de com estigui físicament Séraphin– són qui haurien de tenir més oportunitats. També està fent passos gegants i creixent Sergi Martínez amb l’únic objectiu de jugar en la posició de tres i millorar la seva amenaça exterior, únic camí per triomfar en l’elit. Amb ells hi haurà un altre bloc: els rookies. Aquí hi haurà el germà de l’Aleix, el David Font, i Nikola Zizic, que pugen del júnior. Dues peces més debutaran a LEB Or però amb circumstàncies molt diferents. Un és Leandro Bolmaro, una perla d’un talent impressionant, de només 18 anys però que ja ha jugat a la primera divisió d’Argentina. Ho ha fet al Bahía Basket que entrena Sebo Ginobili, germà de Manu. Al seu costat Jaime Fernández, aterrat de Saragossa, amb experiència a EBA i amb molta projecció. Els dos forans són Kari Johnsson, un base amb amenaça exterior que també ha jugat d’escorta als Estats Units, i Tyler Rawson, un quatre obert amb bona mà.

El tècnic Diego Ocampo, que ha signat per tres temporades, subratlla l’objectiu del Barça: “Volem formar i és prioritari jugar a guanyar, esperem entrar en bona dinàmica perquè la LEB Or és molt exigent i som joves, hem d’aprendre a saber estar a la pista i saber gestionar moments complicats, cosa que també forma part de l’evolució.” Ocampo explica el que busca: “No és tan important qui puja al primer equip sinó que tots els equips del club vagin lligats entre si, tots som Barça i hem de mantenir la mateixa línia, identificar-se amb el Barça.” En aquest sentit serà el mateix en el cos tècnic, on tindrà un mite com Roger Grimau: “Hem fet un grup de treball amb el Lubos Barton, el Mateo Rubio, en Carles Flores... que estem treballant pel mateix objectiu, que és que tinguin les competències de jugador que exigeix el Barça que no és només botar o passar sinó saber competir al màxim per guanyar.” El Barça B té equip que il·lusiona i sobretot amb un gran futur al davant.

LES VALORACIONS

En el Barça d’enguany el LEB Or estarà lligat al primer equip, el júnior al LEB Or, el cadet al júnior i així, per tenir la mateixa línia
Hem d’aprendre a saber estar a la pista i saber gestionar moments complicats, això també és part de l’evolució
Diego Ocampo
Bases
Kari Johnsson * 1,88 m, 1997
Pol Figueras 1,86 m, 1998
Exteriors
Màxim Esteban 2,00 m, 1998
David Font 1,91 m, 2000
Leandro Bolmaro * 1,96 m, 2000
Aleix Font 1,95 m, 1998
Sergi Martínez 2,02 m, 1999
Interiors
Atoumane Diagne 2,14 m, 1998
Jaime Fernández * 2,06 m, 2000
Nikola Zizic 2,08 m, 2000
Tyler Rawson * 2,04 m, 1996
Entrenador
. Diego Ocampo (1a) (*) - fitxatges d’aquest estiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)