FCBQ

Un món desconegut

Bàsquet. Lliga Catalana LEB Plata. El Girona, al darrere des del minut 1, perd la final contra l’Hospitalet, més consistent

l’hospitalet 73 girona 56

TORRONS VICENS HOSPITALET:Gelazonia (26), Creus (6), Garcia (15), San Epifanio (6), Homs (11) –cinc–, Mayo, Rodríguez (8), Cherneha (1), Solà i Navàs, 21/35 de dos, 8/22 triples (5 Garcia, 2 Creus i 1 Rodríguez), 7/13 tirs lliures. 30 rebots (7 Homs), 11 assist. (4 Creus) i 74 de valoració (33 Gelazonia).BÀSQUET GIRONA:Cizmic (7), Juscafresa (3), Angelats (3), Bolton (12), Berry –cinc–, Xavi Costa (3), Cuéllar (7), Cosialls (11), Sergi Costa (6) i Alzamora (4). 12/32 de dos, 7/25 triples (2 Bolton i 1 Cizmic, Xavi Costa, Cuéllar, Angelats i Sergi Costa), 11/16 tirs lliures. 37 rebots (8 Bolton), 2 assistències i 45 de valoració (17 Cosialls).PARCIALS:23-9, 21-19 (44-28), 10-19 (54-47) i 19-9 (73)

Després que el Bàsquet Girona esborrés de la pista el Vic en la semifinal de dimecres (60-96), Quim Costa, es plantejava com reaccionaria el seu equip quan anés al darrere en el marcador. Ahir, en el partit pel títol a Santa Coloma de Farners contra l’Hospitalet, que ja jugava a la categoria el curs passat –play-off d’ascens–, es va veure des de la primera possessió. Perquè els del Llobregat es van mostrar superiors menys al final del tercer quart, amb els gironins jugant sense interiors purs, mossegant, corrent i anotant tres triples (Cuéllar, Bolton i Xavi Costa) en el parcial de 0-12 que posava emoció al duel (54-47) a 1:22 del final del tercer quart.

De dins a fora

En el segon cinc, Berry va fer falta al georgià Gelazonia –MVP de la final amb 26 punts (11/12 tirs) i 33 de valoració– , un malson per als gironins amb 8 dels 13 primers punts de l’Hospitalet (13-3). El nord-americà, amb el turmell regirat dimecres al vespre, no va trobar-se en cap moment còmode mentre que el contrari li feia un vestit a mida amb el seu joc de peus i, amb 3:05, va sortir per no tornar. La pintura era local i, des de fora i amb poc encert (1/5 triples en el primer quart) Cizmic veia com, en el següent atac, Garcia –un martell, amb 5/12– el neutralitzava. Sense idees en estàtic, i set pèrdues en el primer parcial, la segona cistella va ser d’Alzamora (14-5 a 3:18). I amb un primer intercanvi, l’infortuni i una falta no assenyalada acabava amb Joan Creus anotant de tres (23-9) en el darrer segon del parcial. Absent Berry, Alzamora va fer el possible i, amb Cosialls i Cizmic a dins, l’Hospitalet va fer circular molt bé la pilota, de dins a fora per castigar des del triple (3/5 triples en el segon quart). Fins que un parell de bones defenses seguides van esperonar els de Quim Costa, a qui els contraatacs donaven vida: 28-15, suspensió de Xavi Costa o 38-26, Bolton de tres a la contra per obligar Hoya a aturar el partit a 1:27 del descans.

Amb una pèrdua considerable de ritme als dos costats, després del descans, l’Hospi, més fet, va obtenir una màxima de 19 (54-35 després d’ofensiu a tres minuts i mig del final del quart). Llavors sí, tres dels set triples gironins de la tarda van ajustar el marcador i Hoya va haver d’aturar el partit pel 0-12 a 1:22. Però la primera cistella del Girona, en l’últim quart, va ser a 4:14 (64-50, Bolton).

“Cadascú hauria pogut fer la guerra pel seu compte, i no ha estat així”, valorava l’entrenador, Quim Costa, que reconeixia la diferència: “Hem sortit sense la intensitat i el ritme necessaris i ens hem trobat un equip més sòlid i treballat.”