Eurolliga

A Istanbul, com a casa

El Barça, l’últim triomf europeu a domicili del qual va ser a la pista turca de l’Efes, torna a vèncer lluny del Palau en un final jugat amb intel·ligència i sotmet el Darussafaka

Perdia 64-58 i va fer un 0-9 decisiu (64-67)

El Barça, invicte a casa, ara també venç a domicili –requisit indispensable per acabar entre els vuit millors– i trenca una llegenda negra que arrossega de fa temps. Ho va fer a Turquia, on havia guanyat el seu últim partit. Els de Pesic no van fallar a Turquia en un matx amb alts i baixos però que serveix per donar una nova injecció de confiança a l’equip.

Tomic, a qui Pesic donarà demà descans a l’ACB perquè entri Hanga en la convocatòria, va marcar territori des del salt inicial carregant de faltes i enviant a la banqueta el veterà Savas –ja no jugaria més– i mostrant-se molt superior als seus rivals. Després del 3-3 el Barça va fer un 0-10 que li va donar una renda important (3-13) que eixamplaria a una màxima d’11 (8-19). En el primer quart els turcs van perdre fins a set pilotes que juntament amb els sis rebots més del Barça (3-9) li va donar moltes més possessions. Els de Pesic estaven fent un partit senzillament impecable.

Però l’entrada de la segona unitat amb Heurtel de capità de la nau blaugrana va fer que els de Pesic perdessin el control del partit. Els de Caki van trobar en Michael Eric la seva energia per revolucionar el matx (36-37). Però va sortir al rescat Singleton per encadenar 3/4 triples –1/6 al primer quart i 5/8 al segon del Barça– i retornar l’avantatge al descans (40-47) abans d’un triple increïble de Demir al darrer segon des de més enllà del mig de la pista.

Al segon temps el Barça va sortir literalment adormit i sense energia. I va ser la manca d’intensitat que va castigar un Darussafaka més actiu robant pilotes i col·lapsant els de Pesic. El parcial va ser incontestable: 12-0 i els turcs per primer cop a davant (49-47). Es va entrar en una fase de desconcert amb un Barça generant dubtes (64-58). Michael Eric estava a la banqueta amb quatre faltes i els turcs jugaven amb petits. Els intangibles d’Oriola van ser clau i Heurtel assumia responsabilitat d’atac: 0-9 (64-67). Es va arribar a un final igualat i allà el Barça va gestionar-ho tot millor.

Pangos d’1, Heurtel de 2

Als últims minuts Pesic va situar el francès d’escorta i va donar entrada a un Tomic que havia desaparegut quan hi havia hagut joc físic d’Eric. Però el croat va ser decisiu amb el marcador calent traient faltes i no fallant tirs lliures als últims minuts (4/4). Al Darussafaka, limitat de talent, li va faltar ordre, idees i sobretot encert. Tot al contrari que al Barça a l’alça.

Hem controlat les transicions en el tir de tres i els rebots durant 30 minuts, hem lluitat molt i hem tapat els tirs oberts d’ells
Svetislav Pesic

DADES

Hem tingut 10 minuts en què no hem estat al nostre nivell però el bàsquet són 4 quarts i al darrer hem estat mentalment forts
Estem contents per la victòria però ja pensem en el pròxim compromís contra el Maccabi perquè l’Eurolliga no para
Hem començat molt bé, hem tingut una baixada en el tercer quart però hem tingut el cap alt per remuntar i a fora és clau guanyar
Els anteriors partits no em trobava gaire a gust, però he tingut bones sensacions i la clau és el triomf
Thomas Heurtel
Ens han sorprès al tercer quart però ens hem refet, sobretot amb una gran defensa; esperem continuar així
Chris Singleton
7
pilotes perdudes
va tenir el Darussafaka al primer quart i sis rebots menys (3-9) que el Barça. Al primer quart els blaugrana 1/6 triples i al segon 5/8 amb Singleton 3/4
17
rebots ofensius
va atrapar el Barça amb Singleton com a referent (5) i Oriola (3) per 19 captures defensives
3
victòries
seguides ha aconseguit el Barça, dues fora de casa: Bayern, València i Darussafaka.

El curs passat a domicili: 3/17

La temporada passada va ser un drama perquè dels 17 partits que va jugar el Barça lluny del Palau només en va guanyar tres: Efes, Olympiacòs i Khimki. Tenint en compte que els blaugrana hauran de jugar sis partits fora dels vuit primers de la competició és bo haver canviat ràpid la dinàmica després de la decepció a Gran Canària en el primer viatge.