ACB

15 anys després

ACB. El Manresa no sumava tres triomfs seguits lluny del Nou Congost des del 2003 amb Ricard Casas de tècnic

El Baxi Manresa ha fet una cosa que no assolia des del curs 2003/2004: encadenar tres victòries seguides lluny del Nou Congost. Això ho va fer a la pista de l’Estudiantes (83-84), del Gran Canària (65-69) i del Fuenlabrada (86-92) de la jornada 9 a la 12. La ratxa es va veure tallada a Badalona contra la Penya (90-78). En aquell equip jugava Oliver, Rafa Martínez, Laviña, Singla, Espil o Harper Williams. Un equip que dirigia Ricard Casas, ara tècnic ajudant de Svetislav Pesic en el Barça.

Qui ho ha fet d’inici?

El cas més curiós és que el Manresa històricament s’ha fet fort al Nou Congost i, aquest any, suma tres derrotes a casa i tres victòries en els tres desplaçaments que ha fet. Des de l’inici de la lliga en tota la història ACB només hi ha hagut tres equips –Unicaja (1992/1993), Granada (2005/2006) i Tenerife (2014/2015)– que han començat guanyant els tres primers partits fora de casa i han perdut els tres davant la seva afició.

Una dècada després...

Els tres equips catalans de l’ACB estan superant les expectatives generades a principi de curs. El Barça Lassa (6-0) està invicte i és líder juntament amb el Madrid; el Divina Joventut després de patir per no baixar el curs passat, està fent un bon bàsquet (3-3), i el Baxi Manresa està trencant estadístiques amb el segell de Joan Peñarroya i també està amb 3-3 l’any del seu retorn a l’ACB. El MoraBanc, en canvi, està fallant massa. Feia 10 temporades, des del curs 2008/2009, que no hi havia en aquests moments de la temporada tres catalans entre els vuits primers –el Regal Barça era segon (5-1), per darrere de l’Unicaja; el Ricoh Manresa, cinquè (4-2), i el DKV Joventut, sisè (4-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.