ACB

El tercer lloc es fa esperar

Bàsquet. El Barça perd per la mínima contra l’Unicaja, el segon, en un partit molt ajustat i en què ha disposat del darrer atac per guanyar

Barça 91 Unicaja 92

BARÇA:Vesely (9), Brizuela (14), Kalinic (5), Satoransky (4), Parker (22) –cinc inicial–; Da Silva (2), Rubio (15), Hernangómez (9), Laprovittola (2), Abrines (3), Jokubaitis (8) i Parra. 19/38 de 2 punts, 11/21 triples (4 Brizuela i Parker, 1 Rubio, Abrines i Jokubaitis). 20/24 tirs lliures. 29 rebots (4 Vesely, Kalinic i Hernangómez). 22 assistències (6 Satoransky). 107 de valoració (20 Parker).UNICAJA:Osetkowski (9), Ejim (4), Carter (16), Djedovic (2), Sima (2) –cinc inicial–; Kalinoski (12), Taylor (11), Barreiro (2), Lima (6), Thomas (9), Kravish (1) i Perry (9). 32/54 de 2 punts, 8/26 triples (2 Carter i Kalinowski i 1 Osetkowski, Taylor, Thomas i Perry). 4/7 tirs lliures. 40 rebots (7 Osetkowski i Kravish). 25 assistències (6 Perry). 110 de valoració (16 Osetkowski i Thomas).PARCIALS:27-20, 20-24 (47-44), 19-23 (66-67) i 25-25 (91-92).

El Barça es podia haver assegurat la tercera posició de la lliga ACB amb una victòria, però va tornar a perdre al Palau Blaugrana i el tercer lloc haurà d’esperar a la darrera jornada de la fase regular, en què visiten el Bilbao. El conjunt blaugrana i els seus aficionats van tenir una altra decepció a casa, després de la derrota i l’eliminació contra l’Olympiacòs en l’Eurolliga. En aquesta ocasió el Barça va perdre per la mínima (91-92) contra l’Unicaja de Màlaga, el segon i que lluita pel lideratge. L’enfrontament va ser molt disputat i anivellat i els blaugrana van disposar d’un últim atac a 8.4 segons del final, però van perdre la pilota.

Els blaugrana van fer un gran inici de partit i després d’un parcial de 12-0 es van situar amb un clar 15-2. Parker va estar molt encertat i va anotar 13 punts en els primers minuts. El Barça va aturar els intents de reacció del conjunt malagueny i va arribar al final del primer quart amb 27-20. En el segon període el conjunt blaugrana va tenir problemes en atac, ja que l’Unicaja va continuar amb la seva millora en el joc. Un parcial de 0-9 va igualar el partit (38-38) i poc després els malaguenys es van posar per primer cop al davant en el marcador (40-42). El Barça es va refer i es va arribar al descans amb un 47-44.

Els blaugrana es van mantenir al davant en el tercer quart, però en cap moment es van poder distanciar de l’Unicaja, que sempre va estar entre tres i cinc punts per sota. En els darrers minuts del període el conjunt malagueny va aprofitar les errades sota cistella dels blaugrana i al final del tercer quart guanyava per 66-67. En els darrers deu minuts va continuar la intensa lluita, amb l’Unicaja ampliant el seu avantatge a quatre punts i el Barça capgirant el resultat i manant de quatre. La igualtat es va mantenir fins al final i amb el 91-92 els blaugrana van disposar de 8.4 segons per fer un atac i guanyar, però Parker va perdre la pilota.