ACB

La Penya supera l’Obradoiro des de la defensa (83-79)

ACB. Els verd-i-negres sumen la cinquena victòria a la lliga reaccionant al tram final amb Dawson, Laprovittola i Todorovic de referents

La Penya ha lligat aquesta tarda la cinquena victòria a l’ACB en vuit jornades en un partit en què ha anat molts minuts per darrere en el marcador. L’encert de Laprovittola (22 punts), Dawson (20) i la intensitat de Todorovic han permès al Joventut desfer-se de l’Obradoiro per 83-79.

La Penya ha començat manant, però les pilotes perdudes i alguns desajustaments defensius per tapar els triples han dut l’Obradoiro a dominar 15-20. Un parell d’accions de Todorovic han deixat un 21-22 al final del primer quart. El segon ha començat amb mala dinàmica i un 0-11 de parcial (21-31) que ha aturat el retorn a pista de Dawson, abans que les pilotes regalades (10 al descans) tornessis a fer la guitza, amb l’ex-verd-i-negre Nacho Llovet especialment encertat (27-38).

Todorovic ha estat l’encarregat de fer sortir la Penya endollada a la segona part amb un 7-0 en menys d’un minut. D’immediat un 0-8 amb Pozas traient rèdit de la fluixa defensa de Laprovittola. EL base gallec quedaria més tard KO per un cop de Harangody. Els triples de Vasileiadis han mantingut els gallecs al capdavant del marcador, ajudats per una antiesportiva de Harangody quan la diferència s’havia rebaixat fins al 54-57. Entre el base argentí i Dimitrijevic ho han deixat tot per decidir al final del tercer quart: 62-62. L’últim període ha estat marcat per la manca d’encert i la intensitat defensiva. Dawson ha assumit les regnes de l’atac dels badalonins , que després de molts minuts han aconseguit posar-se per davant amb una entrada de Laprovittola (73-71) quan quedaven poc més de dos minuts. El cop de gràcia ha estat un triple de Ventura, si bé l’emoció ha durat fins a l’últim instant.