FEB

4:09, sent generosos

L’Spar Citylift no en té ni per començar, amb l’Ensino, i l’enllesteix en un primer quart vistós (31-12) liderat per Rosó Buch, amb 13 punts sense error

Amb Palau de titular, pressió a tota la pista i zona 2-3 al darrere

El temps mort del tècnic de l’Ensino va arribar a 5:51, després d’haver fet un doble canvi i amb 16-4 al marcador. Laia Palau i Murphy ja s’havien intercanviat passades en l’anterior possessió, sense mirar i volent fer gaudir el fidel públic de Fontajau. Era, el temps que duraria el partit, una de les incògnites de la tarda. 4:09 sent generosos, doncs. Perquè també es podria haver fixat en el 2+1 de Hampton al contraatac (6-2), al minut i mig, i 13 segons després que Rosó Buch, de tres, capgirés el resultat de manera definitiva (3-2). Se sabia que a Astou la rebrien amb aplaudiments. I veient el cinc inicial, amb Laia de base i Núria a la banqueta, que Èric Surís incloïa una variant tàctica: la pressió 1-2-2 a tot el camp per acabar en 2-3 en estàtic. “Són recursos tàctics que poden servir en altres partits. Treballem moltes alternances, i avui hem decidit provar-ne una”, argumentava Èric Surís a la sala de premsa, després del partit i coincidint que la mateixa presència de Palau ja és un incentiu per a les seves quatre companyes a l’hora de defensar.

Els detalls

I resolts els dubtes, els detalls. Reisingerova no va arribar al minut 2 sense carregar-se (Colhado va entrar a 8:06). Rosó Buch va estar molt fina, en el tir. Perfecta, la capitana en el primer quart: 13 punts, amb 1/1 de 2 (el 30-10 en suspensió), 3/3 de 6,75 m i 2/2 de 4,60. Sumats a 2 rebots, 1 assistència i 2 recuperacions, 18 de valoració en el primer quart –3 l’Ensino, amb 4 jugadores en negatiu i 6 de la millor, Nyingifa–. I encara més de la 6 de l’Spar Citylift. 33-16 en el primer bàsquet gironí en el segon quart (6:25 per a la mitja part) i recuperació de pilota en el mateix servei de fons de l’equip visitant. La possessió recuperada, però, va acabar amb 3 segons de Reisingerova, que va veure com se li feia de nit a sota el cèrcol mentre la pilota volava pel perímetre, sense que ningú mirés la cistella. I els darrers detalls, gens menors. Perquè són els fets diferencials respecte dels cursos anteriors: l’acumulació de talent a l’Uni, personificat en Palau. Èric Surís va aturar la castanya de partit a 5:19 per al descans i 33-18. Va sortir la barcelonina i va anotar, va fer entonar l’oh general de Fontajau en l’assistència a Murphy (39-15) i, després de recuperació i que Núria hagués fallat un contraatac, per voler-ho fer maco prop de la cistella, hi va insistir en el següent atac perquè l’1 fes el 42-20 de tres, també assistida per ella. Llavors, a 2:48, segon temps mort de Juan Necega, penitent. I el darrer. Murphy, encara amb el tercer quart per començar i el cinc de l’Uni al parquet esperant l’Ensino. Sona la música per megafonia. I la 14, aixecant els braços de baix a dalt, fent aixecar la grada, abduïda pel ritme. Tot controlat: primera pilota que toca, triple (50-25). De la resta, pel cap baix... Una castanyada amb retard: 27 punts gironins en tot el segon temps, menys que en el primer quart (31) i que duien el minut 9 (28-10, tercer triple de la capitana). “A vegades amb aquest marcador pequem de relaxar-nos. Som persones humanes”, exposava Buch després del partit.

Controlant càrregues, també, Aina Martín ja havia jugat en el segon quart i, al final, Èric Surís havia fet sortir les dotze peces que tenia a Fontajau.

DADES

18
de valoració
duia Rosó Buch en el primer quart, sense error en el tir i dos rebots, 1 assistència i una recuperació. La capitana és MVP de la jornada.
4
guardons
de millor de la jornada té l’Spar Citylift aquest curs en 8 jornades.
27
punts
va anotar l’Spar Citylift en la segona meitat. En el minut 9 ja n’havia fet més (28-10, triple de Rosó).
Plantegem tots els partits amb el màxim respecte: intentem sortir fort, i aquests dos partits de lliga, el de Zamora i aquest, ens han sortit bé
Amb l’exigència dels partits al País Basc havíem de buscar algun estímul, i les alternatives tàctiques una mica eren això
Mai saps quan la podràs fer servir; no per a un partit concret, sinó que és un recurs, i els rivals han d’estar alerta