Eurolliga

Com una joguina de Reis

Eurolliga. El Barça juga amb el Darussafaka en un monòleg absolut i l’arriba a humiliar de 37 punts (84-47) en una altra exhibició defensiva; els turcs van estar en defensa zonal tot el temps

El Barça va jugar amb el Darussafaka com si fos una joguina de Reis. La dinàmica dels de Pesic a Europa ara mateix és imparable. Els blaugrana ja tenen dues victòries de marge sobre el novè classificat i són a un sol triomf de la posició de cap de sèrie de quarts. Fa ser optimista dues coses. La primera és que al Palau Blaugrana la solidesa és absoluta, i hi han de jugar 8 dels 14 partits que queden per acabar la lliga regular. I la segona, i la més important, és que tots els jugadors estan endollats ara mateix. Són un equip en majúscules, i tothom aporta. Les rotacions no es noten i cada vegada costa més de dir qui són els titulars i qui els suplents, tot i que hi ha rols definits. Ara toca examen a domicili, la setmana vinent a Milà, on es veurà l’ambició dels de Pesic.

La vida turca va durar dos triples. Els que va aconseguir en els dos primers llançaments (2-6). A partir de llavors, monòleg blaugrana amb un festival en tota regla. Primer amb un parcial de 18-2 (20-8). Però aquí no es va acabar, perquè els blaugrana van continuar eixamplant la diferència fins als 27 punts del descans, quan el partit va quedar sentenciat (54-27). En els primers 20 minuts, l’estrella turca Michael Eric portava 2 punts i 0 rebots, anul·lat per complet, i sense ell a pista carregat de faltes, la dada del partit va ser que en el minut 14 el Barça portava 19 rebots i el Darussafaka, només 2. Una superioritat impressionant amb un Seraphin, un dia més, imparable, un Tomic que dia a dia va trobant el seu to i un Heurtel superlatiu.

Al descans tothom tenia claríssim que el cuer de l’Eurolliga, que arribava amb el tècnic ja substituït, amb nou americà (Douglas) fitxat i amb un balanç de 2-13, no aixecaria el cap encara que hagués derrotat l’Olympiacòs en la darrera jornada. Tot al contrari. El tècnic, Selcuk Ernak, va situar el seu equip en una defensa zonal 2-3 des del primer segon del tercer quart i va mantenir aquesta defensa fins al minut 40, en una clara mostra d’intentar frenar la sagnia i aturar el correctiu. La renda va arribar a un sostre de 37 punts (84-47) i l’afició del Barça que va assistir al Palau va poder marxar satisfeta perquè, més enllà de la victòria, els jugadors es van dedicar els últims minuts a fer jugades espectaculars de cara a la galeria en un dels pocs partits plàcids que tindrà, segur, el Barça a Europa.

Portem tres victòries seguides, i amb aquest ambient al Palau serà difícil que perdem
Kevin Seraphin
PIVOT DEL BARÇA LASSA

LA DADA INCREÏBLE

Hem saltat amb la mentalitat ideal des del primer moment i no hem abaixat el llistó
Thomas Heurtel
BASE DEL BARÇA lASSA
Molt satisfet de la defensa de la primera part, després, amb +27 punts, és difícil mantenir el nivell d’intensitat
Svetislav Pesic
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA
19-2
en rebots,
la diferència en el minut 14 de partit. Va ser una superioritat mai vista en l’Eurolliga actual.

L’homenatge a Navarro podria ser l’1 de març

Un dels temes que encara hi ha sobre la taula és decidir quin dia es fa el merescut homenatge a Juan Carlos Navarro. La inesperada mort del seu pare el dia que li havien de fer va obligar a suspendre la celebració, i ara tot indica que serà el divendres 1 de març, coincidint amb el partit d’Eurolliga al Palau Blaugrana contra el Madrid. La realitat és que el que té més sentit és fer-ho contra l’etern rival, contra qui Navarro ha viscut nits màgiques. Inicialment es volia fer coincidint amb un partit ACB, però la data més factible ara mateix és aquesta.