FEB

L’Spar Citylift pateix per guanyar el València 71-61

Bàsquet. Lliga femenina. Les gironines, sense encert i amb pocs efectius, perdien de 8 a 2:41 per acabar el tercer quart i han encarrilat el triomf amb un 17-2

Triomf treballat i patit a parts iguals per al líder de la lliga femenina, contra el que serà el seu rival a la copa. Sense Murphy, amb un cop al genoll encara de diumenge passat al Marina Besòs i amb Laia Palau amb grip, esforçant-se primer a mantenir-se dreta sobre el parquet; l’Spar Citylift s’ha vist 8 avall al tercer quart (41-49). Un parcial de 17-2 ha permès l’Uni, sense concedir cistelles i amb Dongue i Hampton amb quatre faltes, capgirar el resultat i encarar es darreres 4 minuts i mig 10 amunt després del triple de Núria, el quart gironí (65-55).

Un 10-0 amb els dos únics triples de l’Uni abans del descans ha permès l’equip gironí obrir un tímid forat abans d’acabar el primer quart. Però en el segon, una sola cistella en els 8 primers minuts (26-20, Dongue) ha donat el control al València; que al tercer quart a passat a mans dels tres àrbitres amb les tècniques a Dongue i Hampton, les dues amb quatre faltes (38-43, Pina) i tres lluites en aquest esperpèntic tercer quart.

La primera cistella després del descans ha estat la de Reisingerova (40-43 a 4:37), amb l’Spar Citylift malvivint amb 2 tirs lliures d’Oma. La següent de la txeca ha posat l’Uni per davant després del triple de Buch (48-49), el tercer en tot el partit. I al primer atac del darrer quart, la interior ha tornat a donar l’avantatge a l’Spar Citylift: 52-51 i 54-51 assistida per Colhado, que estirava el marge (56-51, tap i 58-51 després d’ofensiu al triple de Reisingerova). Quan Pina ha trencat la sequera productiva taronja (58-53), ha emergit Núria Martínez amb cinc punts seguits (65-55) per establir un marge que igualava Colhado al final, amb assistència per l’esquena de Buch.