ACB

Un equip amb fam

ACB. Magnífica actuació del Baxi Manresa, que desprèn ofici i sotmet el Breogán per continuar en la zona alta. Fisher, Toolson i Lalanne lideren

La decepció per haver quedat fora de la copa s’ha paït ràpid a Manresa. O, almenys aquesta és la sensació que el Baxi va transmetre ahir a Lugo. Tenia problemes físics, com tot el curs, –van continuar sent baixa Jou i Gintvainis, i Toolson ho va fer minvat–, però va saltar a la pista decidit cap al triomf i va portar la iniciativa des del salt inicial, i fins al final. El Breogán va posar-li pressió en algunes fases, amb el públic empenyent de valent, però ho va resistir tot, amb el lideratge de Fisher i Toolson, i la jerarquia a la pintura de Lalanne.

Des de l’exterior

La posada en escena va ser impecable, amb Lundberg i Dragovic afinant els canells –dos triples cada un– i propulsant els del Bages en el marcador (8-17, 5’). Els locals van demanar temps mort per ajustar-se defensivament i, entre això i l’aparició en l’atac del Breogán d’Arco i Vidal, les diferències es van reduir, si bé el Baxi no cedia la iniciativa. Sobretot, per la incidència de Fisher als dos costats del camp (17-24, 8’). El base, amb el pas del partits, està recuperant el to físic adequat.

De mica en mica, els gallecs van frenar l’anotació dels visitants, que, a banda d’aquest aspecte, van afegir-hi problemes per controlar el rebot defensiu. Això i l’aparició plena de rauxa de Cvetkovic –esperonat contra el seu exequip– van estrènyer el marcador però els de Peñarroya es resistien a cedir el control en el resultat. A mitja part, un ajustat 34-36.

Fisher, el far manresà en la primera meitat, va mantenir-se en aquesta línia i, de les seves mans –anotant o assistint–, els seus es van distanciar. Va aparèixer Toolson, que no havia anotat a l’equador, i Lalanne intimidava i a l’altre costat rubricava les pilotes doblades que li anaven arribant (47-56, 28’). Amb més coratge que arguments, el rival va entrar en el darrer parcial ben viu, gràcies a dos triples seguits, un de Brown després d’un rebot d’atac i un altre de Cvetkovic al límit (55-58). Lluny d’inquietar-se, l’equip no va fugir del pla previst i van ser els locals, més pressionats per la classificació, a qui els va començar a entrar l’ansietat. Cada cop que s’acostaven obtenien una resposta immediata dels del Bages, sobretot de Lalanne i Toolson –13 punts entre tots dos en l’últim parcial– i, al final, van haver de claudicar.

LA FRASE

Set victòries a fora són moltíssimes, i més per a un equip com el nostre; hem tingut un gran equilibri dins-fora
Joan Peñarroya

LA DADA

7-3
balanç
del Baxi Manresa enguany com a visitant; és l’equip que ha guanyat més partits a fora, seguit del Barça i el Baskonia (6)

Erik Murphy, reforç interior

Un cop acabat el partit d’ahir, Nikola Dragovic es va convertir en agent lliure. Se li acabava el segon contracte temporal i el Baxi Manresa ha decidit no prorrogar-l’hi. En 14 partits, ha acreditat 5,7 punts, 3,2 rebots i 1,3 assistències en 20,7 minuts de mitjana. De fet, el club del Bages ja té lligat el seu substitut. Es tracta d’Erik Murphy, aler pivot nord-americà i passaport finlandès (2,08 m, 1990), que ha disputat la primera part del curs al Frankfurt Skyliners, on va acreditar 13,8 punts (64% en triples) i 3,3 rebots en 21 minuts en l’Eurocopa. El Baxi encara no ha fet oficial res, però el club alemany ja va anunciar la marxa de Murphy cap a Manresa. Dimarts, ja no va jugar el partit contra l’Asvel, en què els Skyliners van quedar eliminats definitivament.