ACB

Un líder amb substància

ACB. Victòria treballada del Barça Lassa, que marca sempre la pauta del joc i té respostes quan l’Unicaja li posa l’alè al clatell en l’últim quart. Sense Heurtel, Pangos excel·leix en la direcció

L’últim equip que va superar el Barça Lassa en l’ACB –un dels dos que enguany ho han pogut fer– va ser, fa un mes, l’Unicaja. Ahir, els de Pesic van poder-se treure l’espina, amb l’afegit de recuperar l’average, ja que van perdre a Màlaga per 78-73. Ho van aconseguir amb una actuació solvent, sabent gestionar amb ofici les fases en què el rival va intentar pujar-li a les barbes. Sense Heurtel, absent per precaució per molèsties, Pangos va erigir-se en far, dirigint el grup i no errant ni un sol tir. Amb el triomf, es consolida el forat de dues victòries respecte al Madrid, segon.

Regularitat

Amb prou feines s’havien jugat 3 minuts i l’equip havia marcat terreny amb domini del rebot, la grapa de Blazic i l’encert de Pangos del triple (10-0). L’Unicaja va entendre de seguida que, per competir al Palau, havia de pujar el nivell físic al darrere i és el que va fer. Amb Roberts portant la batuta –Jaime Fernández va ser baixa de darrera hora per gastroenteritis–, van començar a fer sentir incòmode el Barça Lassa i, arran de les pèrdues que li forçava (5 en el primer quart), va trobar la via per ajustar el resultat (15-15, 9’).

L’entrada de Séraphin va oxigenar l’atac local. No només pel que produïa, sinó pel que generava per la resta al pal baix. El Barça Lassa duia el pes del partit i controlava el rebot, però la diferència era escarransida perquè es veia incapaç de minimitzar les pèrdues. L’Unicaja no hi feia fàstics i, entre això, alguna badada defensiva en situacions de pick and roll i l’aparició de Boatright (9 punts i 2 assistències en el segon quart), el partit se’n va anar cap als vestidors amb empat (41-41).

El Barça Lassa va sortir en el tercer quart disposat a obrir forat. Tenint més cura de la pilota –tan sols dues pilotes perdudes en la segona part– i el domini a la zona als dos costats del camp, va tibar la corda (56-47, 26’). Però el rival el va castigar un cop i un altre de l’arc, uns tirs que feia la sensació que li costava arribar a puntejar. L’encert malagueny el va sostenir i, fins i tot, va permetre amenaçar la jerarquia al Barça Lassa, ja en el darrer quart (71-70, 33’).

Però els locals no van perdre el món de vista. Sota la batuta de Pangos –en els seus minuts de descans van assumir la batuta Pau Ribas (molt poc) i sobretot Hanga–, van aparèixer altres noms propis com ara Singleton, molt rellevant en la segona part; Séraphin, imparable en la pintura, i Kuric, que va clavar dues estocades des del perímetre en el tram final que van resultar letals. L’última, per situar el 82-72 (36’). La diferència arribaria fins a un +14 i ni els triples de Wiltjer en la recta final van impedir que els blaugrana celebressin amb un triomf el seu partit número 1.500 en l’ACB.

LA DADA

Hem tingut problemes en defensa, però en atac hem fet un partit excel·lent. Ens calen cames en un tram de temporada amb molts partits
Svetislav Pesic
11/24
triples
de l’Unicaja només en la segona part (45,8%), per un 16/37 total. Es dona la circumstància que, en els dos últims quarts, els malaguenys únicament van acreditar 4/7 de 2. Cap presència a la zona.