FEB

El Girona es manté fort a Fontajau (70-58)

Bàsquet. LEB Plata. Els gironins guanyen el Villarrobledo i el superen en la classificació per la millor diferència (90-83 a la primera volta)

El Girona ha aconseguit el cinquè triomf en els seus darrers sis partits a Fontajau, enfront el Villarrobledo, a qui iguala en el balanç (13-7) i supera en la classificació per posar-se tercer gràcies a l’average (90-83 la primera volta). Berry amb 19 punts ha estat el màxim anotador gironí.

Cizmic, amb un triple, ha estat un oasi en l’anotació gironina al primer quart. Nil Angelats ha fet el primer a la primera possessió del partit i el Girona ha obert forat (7-0, Xavi Costa). Però la següent acció posterior al 10-5 del croat l’ha fet Trias, de sota i després d’un segon error clamorós 12-13 a mig minut pe acabar el primer parcial. Diene, amb un u per u (10-11) i una esmaixada (10-13) completava el 0-8 castellà.

Cizmic, també enfonsant-la avall, ha obert el segon quart (14-16) i Xavi Costa de tres posava els gironins per davant (17-16) malgrat Diene (17-18). Perquè Cuéllar trepitjant el 6,75 m posava de nou els vermells per davant amb Berry –4 punts– i Cizmic –5, amb triple (30-25)– acabant els atacs abans que Bolton, de tres assistit per Trias, tanqués el segon quart (35-29).

Igual

Angelats, també de tres, ha estrenat el marcador després del descans (38-29) i, com en l’inici de partit, ha obert un parcial favorable als de Quim Costa, en aquest cas 9-0. Villarrobledo no ha anotat fins a 6:27 i els vermells han marxat, primer de 17 (48-31 Berry assistit per Trias, a la contra) i després de 18 (un altre cop el 34, ara per Cizmic en estàtic). Com en la primera meitat, la reacció castellana l’ha liderat Fernández, que a la contra (51-37) i de tres (51-40) trencava la progressió gironina.

Trias ha fet la primera cistella local del darrer quart (53-43), quan acabava d’entrar per Cosialls –estrebada– i, al següent atac, ha assistit Berry, molt fi en aquest tram final (55-43 i 57-45 ja amb la 2-3 del Villarrobledo). Al final i amb el partit resolt, la lluita s’ha centrat amb la diferència final: Diene de tres ha fet el 68-58 i Berry el 70-58 definitiu després.