FEB

Una victòria de veritat

LEB Plata. El Girona recupera el seu millor joc i ja és tercer a la lliga

girona 70 villarrobledo 58

BÀSQUET GIRONA:Trias (12), Xavi Costa (9), Angelats (9), Berry (19), Cizmic (14) –cinc inicial–; Cuéllar (4), Cosialls, Sergi Costa, Alzamora i Bolton (3). 23/50 de dos, 6/16 triples (2 Angelats i Cizmic i 1 Xavi Costa i Bolton), 6/8 tirs lliures, 40 rebots (12 Trias), 18 assistències, (7 Trias) i 86 de valoració (21 Trias).CB VILLAROBLEDO:Nesbitt (5), Alaminos (1), Suskavcevic (5), Valles (1), Lee (2) –cinc inicial–; Fernández (14), Diene (15), Martínez, Isler (9) i Eneogwe (6). 18/47 de dos, 3/16 triples (Fernández, Diene i Isler), 13/22 tirs lliures, 39 rebots (13 Diene), 8 assistències (3 Fernández) i 48 de valoració (23 Diene).PARCIALS:12-16, 23-13 (35-29), 16-11 (51-40) i 19-18 (70-58).

Sap de sobres, el bon aficionat al bàsquet, que si Quim Costa diu que està molt content, el motiu és de pes. Ho va dir després del triomf del Bàsquet Girona per 70-58 sobre el Villarrobledo, del qual en destacava el potencial. Hi havia enllaçat la quarta derrota seguida la primera volta –90-83, l’últim partit abans de l’arribada de Trias i la posterior ratxa triomfal (6)– i el supera, amb l’average, a la classificació per posar-se tercer i evitar de moment cap 0-2 en la fase per pujar a LEB Or. De moment té 2-0 amb el Lucentum, el pot tenir amb el següent rival a casa, el Múrcia, i 1-1 amb l’Almansa i el Villarrobledo.

Un mirall

Trias a banda –amb 5/16 de dos, 21 de valoració–, va ser el dia de Berry –amb 19 punts, Costa en va destacar que s’hagi aprimat i el parell de contres (21-18 i 55-43)– i Cizmic –14 i l’elogi per la seva defensa al referent visitant (Nesbitt, 5 amb 1/10)–. Menció a banda, l’arbitratge. El primer tir lliure local a 13:30 del final (49-33, Berry). “El tercer quart seria el mirall a què hem d’aspirar”, va dir l’entrenador del Girona, encara eufòric pel que acabava de fer el seu equip.

L’inici va ser de manual, gairebé: triple d’Angelats al primer atac i parcial de 7-0. La cara B, els 5 punts vermells fins a acabar el primer quart –triple de Cizmic (10-5) i Trias sota el cèrcol després de fallar-ne dues de “Valga’m Déu”–. I Villarrobledo al davant, és clar, gràcies a Diene (10-13, quart punt seguit, d’esmaixada). També la va enfonsar al cèrcol Cizmic, a l’inici del segon quart (14-16), i Xavi Costa de tres posava els gironins al davant (17-16) malgrat Diene (17-18). Cuéllar trepitjant el 6,75 m i Berry corrent donaven l’avantatge definitiu al Girona, afavorit en l’intercanvi: 30-25 triple del croat i 35-29 de Bolton, assistit per Trias abans de la mitja part.

Angelats, també de tres, estrenava de nou el marcador (38-29) i, com després del salt inicial, obria un parcial favorable als de Quim Costa, aleshores de 9-0. Villarrobledo no va anotar fins a 6:27 (44-31, l’única en joc de Nesbitt) i el Girona, en uns minuts que segur recuperaran en vídeo, marxaven primer de 17 (48-31 Berry assistit per Trias, corrent de nou) i després de 18 (llavors era Cizmic, en estàtic, que li deixava franca). L’entrada de Trias al darrer quart –6 punts i 3 assistències inclosa la primera cistella (53-43 a 7:31)– va ser la sentència castellana.

Possiblement fins avui no havíem jugat a aquest nivell. Hem dominat gairebé tot el partit i el tercer quart és del millor d’aquest any
Hem d’intentar fer-ho sempre i jugar el màxim de minuts a aquest ritme. Per això són necessaris tots els jugadors