FEB

L’evolució de Reisingerova

Bàsquet. Lliga Femenina. Protagonisme per a la interior txeca contra el Cadí, la màxima anotadora de l’Spar Citylift per primer cop (15 punts)

Júlia Reisingerova ha fet la seva millor setmana des que va arribar a l’estiu per completar el joc interior de l’Spar Citylift. Dimecres contra l’MBA va establir el seu rècord anotador en l’Eurocup –12, l’anterior eren els 8 contra el Gyor–. I diumenge igualava la seva segona màxima anotació en la Lliga Femenina en el 71-56 contra el Cadí, amb 15 (com en el 81-51 contra el Zamora la setmana següent després de la derrota a la Seu), que la convertien per primer cop en la màxima anotadora de l’Uni, i del partit, amb els mateixos que Geo Bahí –21 minuts, la txeca, i 24, la gironina–. En el triomf contra el Guipúscoa, Reisingerova en va fer 16 i Hampton, 24 en el 60-74 el dia abans de Cap d’Any.

Huracà

L’entrada de la 44 a pista va sentenciar el Cadí. La considerada com la segona millor cinc a Europa de la seva generació saltava al parquet a 4:46 per acabar el primer quart, amb Dongue, per les pivots titulars (Hampton i Colhado), que havien fet 12 dels 16 punts gironins fins llavors (16-12). La cinc reserva de l’Uni –només titular amb Ensino, 6 punts amb 3/9 de dos (72-49)– va anotar l’únic tir en el primer parcial (18-13 assistida per Palau) i, en el descans, en duia 8 en 11 minuts després de completar tres atacs seguits en menys d’un minut i mig: 28-15 assistida per Núria, 30-15 en un un contra un d’esquenes (2+1, falla de 4,60 m) i 32-15 mig caient i allunyant-se del cèrcol en una acció que mereixia un nou addicional. Un huracà entre un temps mort de Bernat Canut amb 8-0 a 7:56 després del 26-15 de Dongue –entrada de fora a dins, per força– i el següent, a 6:10 amb 14-0. El 16-0 que enllestia el partit (34-15) el tancaria la pivot moçambiquesa. La txeca hi va tornar, al final del tercer quart amb dues cistelles en 7 segons de diferència, el 52-39 a la línia de fons –imatge– i el 54-39 després de la recuperació de Murphy al servei de Cadí, amb temps mort visitant entremig...

“Cada partit és un món i poden passa mil coses, però hem vist que estàvem traient rèdit a jugar interior i no només amb una jugadora, sinó amb diverses. I n’hem tret profit”, reconeixia Èric Surís després del partit. I hi afegia un altre argument, el defensiu: “Estem contents per la seva aportació. Ens va bé que entre ella i Nadia sumin, que treballin i creixin en els entrenaments perquè així es veu en els partits. Potser un dia destaca més l’una que l’altra, en l’estadística, però totes dues estan fent una bona feina i han fet un molt bon treball de desgast amb Hempe. És una jugadora molt dura i ho han treballat bé: ha fet 3 punts [de triple, amb 0/6 de dos].” La creu? Les faltes en atac a les dues cincs de l’Spar Citylift, en el tercer quart en ple despropòsit arbitral –encara faltaven les antiesportives a Vilaró i Hampton–. “La Júlia, quan entra, té 20 anys i es nota. Surt a la foto de la falta i segurament a ella n’hi hagin fet moltes abans”, deia resignat Surís sobre el tracte rebut. I continuava: “Ho anirà guanyant. Està creixent molt.”

Goree, a Salamanca

“Va més enllà de la defensa, però tot el que depèn de l’esforç i l’activitat ho fa francament bé”, va dir Miguel Ángel Ortega, ahir en la presentació de Cyesha Goree (1,90 m) com a jugadora d’Avenida. És la peça que tanca la remodelació al Würzburg, amb canvi de tècnic i l’arribada abans d’una altra americana, la WNBA Jewell Loyd. “Defensen, juguen ràpid... M’agrada molt”, va dir la pivot amb passaport hongarès sobre el 81-44 contra l’Araski, que ja va poder veure en directe abans-d’ahir al migdia –dijous encara jugava amb el Venècia, a l’Eurocup (7 punts i 4,5 rebots en 17 minuts de mitjana).

LA SEVA SETMANA

Dimecres contra l’MBA va establir el seu rècord anotador en l’Eurocup (12)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)